Er is dringend behoefte aan pleegouders in Amstelveen. Er zijn informatiebijeenkomsten online over pleegzorg op woensdag 22 november (19.30 uur) en dinsdag 14 november (20.00 uur). Men kan zich voor 22 november opgeven via www.levvel.nl/pleegouder-iets-voor-jou en voor 14 november via www.timon.nl/pleegouders/.

Als men overweegt pleegouder te worden voor een korte, langere of deeltijd, kan men ook contact zoeken via https://www.pleegzorg.nl/pleegouder-worden en een informatiepakket aanvragen.

 25 gezinnen

 Wethouder Frank Berkhout ging in deze Week van de Pleegzorg (1-8 nov) op bezoek bij pleegopa en -oma Rob en Chila. Zij kregen, net als alle Amstelveense pleegouders, de Amstelveens Cadeaubon. Er zijn in Amstelveen op dit moment zo’n 25 pleeggezinnen nodig.

Kind-zijn

Rob en Chila hebben vier kleinkinderen, drie daarvan wonen bij hun thuis. De jongsten, twee meisjes, zijn hun pleegkinderen. Rob en Chila: ‘Het lukt onze dochter niet om voor haar dochters zorgen. Sinds februari zijn ze daarom voor de tweede keer aan ons toegewezen. Ze krijgen hier de liefde en stabiliteit die ze verdienen in hun jonge leven. Bij ons is het veilig en je merkt hoe waardevol en belangrijk dat voor hen is. Ze komen tot rust en kunnen langzaam aan weer focussen op zichzelf, positieve ervaringen en hun school. Zoveel mogelijk zorgeloos kind-zijn, dat is wij ze willen bieden.’

Blijvend aandacht

Wethouder jeugdzorg Frank Berkhout onderstreept het belang van pleegouders: “Jaarlijks willen wij laten merken, hoe blij we zijn met pleegouders. Want ieder kind verdient de warmte van een gezin. Dat zie je ook bij Rob en Chila. De liefde en aandacht die zij geven, maakt een wezenlijk verschil in het leven en de toekomst van hun kleinkinderen.”

 Verschillende manieren

Wethouder Berkhout: “Voor één kind zijn ongeveer drie pleeggezinnen nodig om een goede match te kunnen maken. Daarom is er altijd behoefte aan nieuwe pleegouders. Dat kan echt op meerdere manieren, als familie, voor een korte periode, in deeltijd. Er is echt veel mogelijk en ik gun het kinderen dat mensen hun hart en huis openstellen. Onze verantwoordelijkheid houdt ook niet op bij de stadsgrenzen. Want meer dan 600 kinderen wachten op een pleeggezin in Nederland.”

2 REACTIES

  1. Iedereen neemt tegenwoordig ook maar kinderen. Als je een bromfiets wilt besturen moet je examens doen, maar als je denkt “hé ik heb zin in een kind” dan kan dat zo maar. Dat gaat natuurlijk nooit in alle gevallen goed.

  2. Het is een individuele keuze om kinderen te willen, maar als het fout loopt mag de samenleving opdraaien voor de maatschappelijke en financiële consequenties daarvan. Dat is niet helemaal met elkaar in evenwicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.