De lokale politieke partij maakt Actief voor Amstelveen (AVA) maakt zich zorgen over de beveiliging van Joodse instellingen. Die gaat in Amsterdam op de schop, meldde De Telegraaf. AVA wil weten of Amstelveen dat voorbeeld volgt. Fractievoorzitter Michel Becker wil daar volgende week dinsdag in de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM) mondelinge vragen over stellen aan B&W.

Het besluit van Amsterdam wordt bevestigd door de Koninklijke Marechaussee. In Amstelveen heeft eveneens een uitgebreide Joodse gemeenschap, met panden die worden beveiligd, redeneert Becker. “AVA maakt zich zorgen dat het hier dezelfde kant opgaat als in Amsterdam.”

Contact met instellingen?

Als hier de bescherming van de Joodse instellingen ook op de schop gaat, wil het raadslid weten of de veiligheid voor bezoekers en omwonenden dan wel voldoende is gewaarborgd. “Is met de betrokken Joodse instellingen overleg over deze kwestie geweest?” vraagt hij ook. Mocht dat een bezuinigingsmaatregel van de Koninklijke Marechaussee wezen, dan wil AVA weten of het college bereid is uit veiligheidsoverwegingen de kosten op zich te nemen.

1 COMMENT

  1. Waarom worden zij eigenlijk beveiligt? Is het niet een beetje overdreven allemaal?
    En begrijp mij niet verkeerd, als het nog steeds nodig is het afschuwelijk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.