Omdat het Amsterdamse Bos, dat vrijwel volledig op Amstelveens grondgebied ligt, volgens de hoofdstad daarin een cruciale rol speelt, is de ‘Klimaatweek’, van 30 oktober tot en met 5 november, iets waar het bos naar zijn zeggen een aandeel in heeft.

“Steden over de hele wereld worstelen met de gevolgen van klimaatverandering en denken na over het aanleggen van stadsbossen”, is de opvatting.

Troef

Amstelveen biedt plaats aan stadsbos. “Een waardevolle troef in de strijd tegen de opwarming van de stedelijke omgeving.” In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) komt, door een steeds groeiende bedrijvigheid, er steeds meer druk te staan op het milieu en de kwaliteit van leven in de stad. Het Amsterdamse Bos biedt, met zo’n duizend hectare, ontsnapping uit de stedelijke jungle. “Het Bos is een oase van rust en groen, waar stadsbewoners kunnen genieten van de natuur en frisse lucht. In deze tijd van klimaatverandering is dit groene toevluchtsoord van onschatbare waarde voor de mentale en fysieke gezondheid van de stad”, zegt het Amsterdamse Bos.

Zuurstof

Het Bos speelt een belangrijke rol bij het verminderen van CO2 in de lucht, zegt het. Want bomen en planten absorberen kooldioxide en helpen zo de atmosfeer te zuiveren. “Dit draagt bij aan het verminderen van de luchtvervuiling en het vertragen van de klimaatverandering. Bomen dragen ook bij aan een betere luchtkwaliteit door schadelijke stoffen zoals stikstof en fijnstof uit de lucht te filteren. Dit verbetert de luchtkwaliteit in de regio en komt de gezondheid van de bewoners ten goede.”

Foto: Marijke Mooy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.