Manon Hoefman (32) is de nieuwe wijkcoach voor Randwijck en Stadshart van welzijnsorganisatie Participe. Zij probeert, volgens die organisatie ´de eigen kracht van mensen en hun netwerk te versterken en daarin mogelijke belemmeringen weg te nemen.’

Manon Hoefman

In de wijk zijn zij volgens Participe de verbindende factor en zij werkt nauw samen met inwoners, huisartsen, scholen, ondernemingen en zorginstellingen. Zij is gericht op initiatieven uit de buurt. Participe belooft dat een wijkcoach bewoners, bedrijven en organisaties in beweging zet ´om met elkaar een gezonde en plezierige wijk te realiseren en ´ontmoetingen´ te faciliteren.

Eenzaamheid

Wijkcoaches kunnen de eenzaamheid voorkomen, waarover in de gemeenteraad overigens wordt geklaagd dat het niet goed lukt. Zij bevorderen ´participatie en zelfredzaamheid´. Dat laatste wordt door sommigen beschouwd als een bezuiniging, omdat de overheid er niet aan te pas hoeft te komen.

Maar Hoefman ziet haar taak idealistischer en optimistischer: “Ik mag de mensen in deze wijken verbinden met elkaar. Hier krijg ik veel energie van want ik geloof dat mensen in contact met elkaar, groeien.”

Blij

Zij wil van de bewoners dan ook graag horen waar zij ‘blij van worden en energie van krijgen’. Hoekman zegt open te staan voor ideeën en graag af te spreken met die die heeft. “Samen kunnen we onderzoeken hoe we die met elkaar en / of andere wijkbewoners kunnen realiseren.” Men kan haar mailen, bellen,  whatsappen of aanspreken als men haar ziet. Dat kan het beste op dinsdag, woensdag en donderdag via m.hoefman@participe.nu en op 06-23408089.  Met haar heeft Amstelveen nu zeven wijkcoaches. Behalve haar dus:

Elsrijk: Remke van Rooden, 06–24332012 r.vanrooden@particpe.nu

Bankras/Kostverloren & Uilenstede: Sanne Joosen, 06 51531920 s.joosen@participe.nu

Keizer Karelpark & Oude Dorp: Caron Honold, 06-23537389 c.honold@partcipe.nu

Groenelaan & Patrimonium: Betty van de Schraaff, 06-23536323 b.van.de.schraaff@participe.nu

Westwijk en Bovenkerk: Hugo van der Kooij, 06-51263302 h.van.der.kooij@participe.nu

Waardhuizen/Middenhoven & Nes a/d AMSTEL, Joyce Weij, 06-122866038 j.weij@particpe.nu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.