Volgende maand, dus november, zet de Bibliotheek Amstelland – met in Amstelveen vestigingen aan het Stads- en het Westwijkplein – trouwe leden en bezoekers in het zonnetje door ze het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl cadeau te doen.

De activiteiten in de bibliotheken rondom Heel Nederland Leest  stimuleren de ontmoeting en het aangaan van gesprekken onder de bezoekers.

Heel Nederland Leest

Er zijn trouwens in alle vestigingen van Bibliotheek Amstelland (ook bijvoorbeeld in Aalsmeer) van 1 tot en met 30 november activiteiten. Het thema van Nederland Leest is dit jaar ‘Samen een goed boek lezen’.

Het boek gratis boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl gaat over de 19-jarige Surinaamse Waldemar en de 40-jarige Hollandse Rika, hun verboden liefde en de Tweede Wereldoorlog die uitbreekt. Deze biografie met een historisch tintje kent verschillende thema’s die nog altijd actueel zijn. Denk aan wonen in een land waar je niet thuis bent, maar ook (controversiële) liefde en schading, slavernij en veerkracht vinden in de moeilijkste periodes. Het boek is tijdens de openingsuren op te halen.

Activiteiten
Het thema ‘Samen een goed boek lezen’ is uitstekend geschikt om uitgebreid te behandelen in de bibliotheek. Er worden dan ook diverse activiteiten georganiseerd rondom het samen lezen, zoals leesclubs en lezingen over diverse onderwerpen, voorlezen uit Sonny Boy bij ‘Lang leven leren’ en een speciale editie van Literair Café 102 met Sholeh Rezazadeh (inclusief Iraanse thee en Iranese lekkernijen).

Meer informatie in de agenda op de website van de bibliotheek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.