Woensdag  (11 oktober) mochten de leerlingen van groep 7A van de basisschool ‘Piet Hein’ met burgemeester Tjapko Poppens eten op het raadhuis. Het was namelijk het Burgemeestersontbijt, onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt dat aandacht vraagt voor het welzijn en de gezondheid van Nederlandse kinderen.

Veel kinderen blijken niet altijd of niet gezond te ontbijten.

Gewoonten

Poppens zegt het belangrijk te vinden dat kinderen in Amstelveen gezond opgroeien. “We willen dat kinderen jong goede gewoonten aanleren, zoals gezond ontbijten voor zij naar school gaan. Ik ben veel te weten gekomen over de ontbijtgewoontes van deze klas. Gelukkig ontbijten ze allemaal en begrijpen ze ook waarom dat belangrijk is.”

Ambtsketen

Draagt een burgemeester thuis nou ook een ambtsketen? Het was een van de vragen die de kinderen voor Poppens hadden. En een andere vraag was of het eigenlijk waarom het leuk is burgemeester te zijn. Een van de vele onderwerpen die aan de orde kwamen, was ook wat de burgemeester zelf ontbijt.

Het ontbijtpakket wordt ook dit jaar aangeboden door de productpartners van het Nationaal Schoolontbijt en gesteund door het JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht), de Maag Lever Darm Stichting, Gezonde School en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

JOGG-gemeente

Amstelveen is sinds september 2023 JOGG gemeente. JOGG is een landelijk programma dat zich richt op een gezonde leefomgeving voor de jeugd, zodat die structureel gezonder opgroeien. Het hele netwerk rondom een kind draagt daaraan bij zoals kinderopvang, scholen, zorg- en welzijn, bedrijven en gemeenten. JOGG Amstelveen wil goede gewoontes stimuleren zoals gezonde voeding, meer water drinken, meer bewegen en beter slapen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.