Hoewel in de oppositie, bijvoorbeeld bij GroenLinks, het bezwaar was dat er alleen weer dure koopappartementen verrijzen en geen enkele sociale huur woning, vindt de VVD het bouwplan aan de Texelschadestraat mooi. “Een verouderd garagebedrijf aan de Texelstraat 90 makt plaats voor 25 koopappartementen, een kinderdagverblijf en bijbehorende voorzieningen”, constateert VVD-raadslid Arjan Gerritsen. Volgens hem verdient het plan niet het gemor van de meeste oppositiepartijen in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur.

Arjan Gerritsen

Hij wijst er op dat al in 2007 met een zogenoemde wijzigingsbevoegdheid in het bestemmingsplan is vastgesteld, die mogelijk gemaakt dat op de locatie aan de Texelstraat 25 appartementen mogen komen. Wegens de nabijheid van Schiphol is heel hoge bebouwing niet toegestaan. “Misschien maar goed ook”, zegt Gerritsen. “Het beoogde kleinschalige appartementencomplex past straks mooi in de buurt en parkeren wordt opgelost in een ondergrondse parkeergarage. Een ter plaatse te vestigen kinderdagverblijf voorziet in de groeiende behoefte aan dagopvang.”

Schiphol

Volgens hem heeft de oppositie alleen maar voor de bühne in de commissievergadering gemord. “De feitelijke afwijking van het bestemmingsplan betreft nota bene slechts enkele meters bouwhoogte en de vestiging van het kinderdagverblijf”.  Hij gaat er blijkbaar aan voorbij dat een van de bezwaren van de oppositie het niet bouwen van betaalbare (sociale) huurwoningen was. Maar in de woensdag te houden vergadering van de gemeenteraad staat het plan alleen als ‘hamerstuk’ op de agenda. Er wordt dus niet meer over de bouw van alleen koopwoningen gepraat.

Terecht, vindt de VVD-er. “Ik denk dat we heel blij mogen zijn dat het in onbruik geraakte garagebedrijf eindelijk wordt vervangen door een mooi, kleinschalig appartementencomplex.”

1 REACTIE

  1. Altijd maar weer dezelfde korte termijnpolitiek van de VVD. Zij zijn toch voor doorstroming? Biedt de mogelijkheid daar dan voor. Ook mensen met een gewoon middeninkomen kunnen dit soort zaken niet betalen. Ik geloof dat zij er enkel op uit zijn om de gemeentekas te spekken en totaal geen rekening houden met het loongebouw in de maatschappij. Uitermate dom en kortzichtig beleid. Als zij zo doorgaan trekken alle mensen die afhankelijk zijn van lage en lage middeninkomens weg. Daar is niemand bij gebaat. Ook diezelfde VVD’er niet, want ook hij heeft die mensen nodig.
    Dit heeft niets met linkse of rechtse politiek te maken, maar alles met common sense.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.