Om kracht bij te zetten aan de provinciale ambitie in 2030 meer dan de helft  (55%) minder CO2-uitstoot te hebben, verloot Noord-Holland nu 30 gratis toegangskaarten EV Experience. Dat is een evenement op 21 tot 23 september met onder meer elektrische auto’s op het circuit in Zandvoort.

Behalve meer op de fiets of met openbaar zich verplaatsen, kunnen Noord-Hollanders ook overstappen op elektrisch rijden, zegt de provincie.

Ook e-bikes

Dat laatste stimuleert zij, omdat het volgens haar stiller en schoner is. Als sponsor van de EV (Electric Verhicle) Experience verloot de provincie gratis kaartjes onder inwoners van Noord-Holland. Bezoekers kunnen tijdens dit evenement alles te weten komen over elektrisch rijden en verschillende proefritten maken met elektrische auto’s en ook e-bikes, scooters, motors en steps uitproberen. In de Noord-Hollandse provincie stand is Eterna te bewonderen, de ‘auto van de toekomst’, gemaakt door studenten van de TU Eindhoven. De belofte is daarbij dat, dankzij een modulaire boven- en onderkant, die wagen een leven lang mee gaat. Ook kun men een interactieve game spelen en ontdekken hoe je slimmer en schoner van A naar B kunt reizen.

 Woon-werkverkeer verduurzamen

Ook werkgevers hebben een belangrijke rol bij het verduurzamen van mobiliteit, vindt de Provincie. Zij kunnen hun eigen wagenpark verduurzamen, maar gaan ook over regelingen en vergoedingen voor het woon-werkverkeer van medewerkers. De provincie stimuleert werkgevers in Noord-Holland om hun woon-werkverkeer efficiënter en duurzamer te maken, dat gebeurt met de zogenaamde ‘Werkgeversaanpak’.

Slim, schoon en veilig reizen

De provincie stimuleert elektrisch rijden omdat het stiller is, de uitstoot reduceert en minder fossiele brandstoffen verbruikt. Daarnaast treft Noord-Holland voorzieningen voor laadpalen- en stations en maakt fietsen aantrekkelijker door te investeren in nieuwe fietspaden, fietsenstallingen en doorfietsroutes voor snelle elektrische fietsen. En de provincie heeft samen met Transdev de eerste uitstootvrij busconcessie ontwikkeld in de Gooi- en Vechtstreek.

Meer informatie

Kijk op EV Experience voor meer informatie over het evenement. Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en inwoners contact opnemen met het servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) en mail: servicepunt@noord-holland.nl. Of kijk op www.noord-holland.nl/smartmobility.

Foto: Daan Kalksma

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.