De gemeente komt et het ene na het andere bericht om aan te geven hoe zij, onder leiding van wethouder Floor Gordon, alles op alles zet ter wille van de energietransitie. Nu het nieuws dat vierhonderd eigenaren van een woning met energielabel G gebruik kunnen maken van een gratis verduurzamingadvies aan huis.

Ook krijgt de woningeigenaar een vrijblijvende prijsindicatie. Met degene die daarmee akkoord gaat, krijgt te maken met een afspraak met het uitvoerende bedrijf om de definitieve prijs te bepalen.

Op maat

‘Verduurzamingsadvies op maat’, noemt de gemeente dat, omdat volgens haar veel inwoners het lastig vinden om te beginnen met verduurzamen. Een huis met energielabel G is energieverspillend en leidt tot hoge kosten, zegt Gordon. “Op deze manier helpen we inwoners met het meest ongunstige energielabel met het verduurzamen van hun woning.” De gemeente geeft niet alleen advies, maar ook inzicht in de kosten en opbrengsten. Als die aanpak succesvol is, wordt het project uitgebreid, zegt Gordon.

Persoonlijk advies

De 400 woningeigenaren met energielabel G kregen een brief van de gemeente met de uitnodiging mee te doen. Ze plannen zelf een afspraak in met de adviseur via energieloketamstelveen.nl. Bij het maken van de afspraak moet de inwoner aangeven of er al verduurzaamd is. Zo ja, dan komt men niet in aanmerking voor de actie. De adviseur bespreekt de wensen van de woningeigenaar en die krijgt dus het advies welke duurzame stappen bij de zijn of haar woning passen. Ook neemt de adviseur rekenvoorbeelden mee om te laten zien wat de maatregelen kosten en opleveren. De mogelijke subsidies zijn hierin meegenomen.

Meer weten: Gratis Advies aan Huis Energielabel G | Regionaal Energieloket

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.