Twintig teams doen aan een internationaal honkbaltoernooi mee, waarvan de voorrondes worden gespeeld in Amstelveen, op de terreinen van Soft- en Honkbalvereniging DVH Amstelveen aan het Wimbledonpark. Ooit stond DVH voor De Vliegende Hollander, toen de KLM er nog over ging. Door – een door de spelers van handtekeningen voorziene – eerste bal te werpen, opende sportwethouder Herbert Raat maandag de eerste wedstrijd.

Die openingswedstrijd werd gespeeld door DVH Amstelveen en Hoboken Pioniers uit België. DHV-voorzitter Bruce Verbij vertelde dat de finale op zondag in Haarlem wordt gespeeld. Bij het toernooi is ook Nieuw Vennep betrokken.

Als Ajax

Organisator van de wedstrijden is oud-DVH-lid Menno Daalder, die liet weten dat de teams afkomstig zijn uit ongeveer acht verschillende landen. “Dit is een clubtoernooi. Je hebt ook een landen toernooi. Van DVH speelt alleen het eerste team. Het is net als met Ajax. Daar heb je ook een eerste elftal en er zijn talloze teams daaronder. Het eerste team van DVH moet je zien als de superclub.”

Arbiters

Er was voor de eerste wedstrijd een arbitersteam van drie man. Overigens is er geen lengte bepaald voor de wedstrijd, vertelde voorzitter Verbij. Hij wist van wedstrijden die elf uur duurden. “Maar bij ons duren de wedstrijden anderhalf á twee uur.”

Bij honkbal en softbal speelt men innings. Afhankelijk van de competitie wordt namelijk een aantal innings of een vaste tijd gespeeld. Een inning bestaat uit twee delen. In het ene deel staat de verdedigende partij in het veld. In het andere de aanvallende. Men wisselt nadat er drie spelers ‘uit’ zijn gemaakt.

Op de foto (vlnr): voorzitter Verbij. wethouder Herbert Raat en organisator Daalder.

11 REACTIES

  1. Ik vind het prima dat de heer Bos reclame maakt voor de VVD. De VVD is de partij waar ik altijd op stem. Wethouder Raat is een topper. Hij staat elke week wel weer op de foto.

  2. Het zijn natuurlijk allemaal maar onschuldige plaagstootjes die grappen over de heer Raat. Maar wat ik zorgwekkender vind is dat er bij deze eeuwige wethouder geen enkele reflectie zit. Deze aardige man – want dat is hij – heeft geen plaat voor zijn kop, maar een Berlijnse muur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.