De films Oppenheimer en Barbie trekken volle zalen, meldt Cinema Amstelveen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt aan J. Robert Oppenheimer (gespeeld door Christopher Nolan) gevraagd samen met een aantal wetenschappers mee te werken aan een geheimzinnig project om een onvoorstelbaar krachtig nieuw wapen te helpen ontwikkelen. Zijn echtgenote Katherine gaat met hem mee.

Ook de film Barbie (Greta Gerwig) draait in de bios aan het Stadsplein. In Barbieland lijkt alles perfect. Behalve als men een existentiële crisis heeft. Of als je een Ken bent.

Bank of Dave

De film Bank of Dave is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Dave Fishwick, een selfmade miljonair uit het Britse dorpje Burnley. Hij is opgeklommen uit de arbeidersklasse en besluit een bank op te richten om lokale bedrijven een kans te geven. In de poging om zijn geliefde gemeenschap te helpen, schakelt hij de hulp in van de jonge Londense advocaat Hugh. De elitaire financiële instellingen in Londen hebben al meer dan 100 jaar geen nieuwe bankvergunning verleend en zijn vastberaden om Dave tegen te werken.

Nothing to Laugh About

Dat er niets te lachen valt als men op één dag iemands vriendin het uitmaakt, zijn show wordt gecanceld en men van de dokter de diagnose botkanker krijgt is het verhaal in de film ‘Nothing to Laugh About’. Het overkomt de ooit succesvolle stand-up comedian Kasper Berntsen, die zich met frisse tegenzin aanmeldt bij een praatgroep van mede-kankerpatiënten. Met ondersteuning van zijn manager en nieuwe vriendin Maria, krabbelt Kasper weer overeind en blijkt zijn carrière als komiek juist door zijn ziekte een welkome oppepper te krijgen.

Riceboy Sleeps
Alleenstaande moeder So-Young brengt haar puberzoon Dong-Hyun groot in de buitenwijken van Canada. Hoewel ze voortdurend wordt geconfronteerd met culturele uitdagingen, is ze ervan overtuigd dat het leven hier meer te bieden heeft dan in Zuid-Korea. Maar Dong-Hyun wordt steeds nieuwsgieriger naar zijn Koreaanse afkomst en in het bijzonder naar zijn overleden vader.

 L’ultima notte di Amore

Andrea Di Stefano spelt de hoofdrol in de film ‘L’ultima notte di Amore’. In zijn lange carrière bij de politie van Milaan  heeft Franco Amore nooit zijn dienstwapen hoeven gebruiken en wist hij altijd uit de problemen te blijven. Maar uitgerekend op de avond van zijn laatste dienst gaat het fout.

De jeugd kan naar Disney’s Elemental, De Oneindige Slijmfilm of naar de Kleuterbios: De Smurfen vieren feest. Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle overige titels, data en tijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.