Vooral voor ouderen, die in het digitale landschap niet thuis zijn terwijl de overheid steeds meer elektrisch doet, start in september opnieuw een gratis cursus ‘Digisterker’ van vier weken in de bibliotheek aan het Stadsplein.

Het is de bedoeling dat deelnemers daarna zelf een DigiD kunnen aanvragen en gebruiken, belastingaangifte doen, informatie vinden, aanvragen doen op websites van de overheid en gebruik maken van het patiëntenportaal van de huisarts en van het ziekenhuis.

Vier lesochtenden

De lessen worden op vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur gegeven van 1 september af (1, 8, 15 en 22). Volgens de organisatoren van de gratis cursus wordt men vaardiger op op de telefoon, tablet of computer. Twee docenten zijn aan de cursus verbonden en men gaat ook zelf oefenen. Alle cursisten krijgen verder een werkboek waar alles in staat. Er wordt ook aandacht besteed aan het gebruik van het digitale patiëntenportaal van de huisarts en van het ziekenhuis.

Enige computerervaring
De cursus is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met het gebruik van computer en internet. De cursus bestaat dus uit vier bijeenkomsten van twee uur. Aan het einde van de cursus krijg men een certificaat. Aanmelden kan via 020-5455556 of via a.furnee@debibliotheekamstelland.nl. Meer informatie op de website: www.debibliotheekamstelland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.