Zondag 3 september (12.00 uur) geeft het Shaer Pianotrio (foto) in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, een concert dat ongeveer een uur zal duren. De toegang is vrij, maar een gift na afloop wordt zeer op prijs gesteld en is nodig om de Kruiskerkconcertserie met klassieke muziek voort te kunnen zetten, zegt de organisatie.

Het Shaer pianotrio bestaat uit topmusici uit drie verschillende landen. Het speelt in de Kruiskerk  Zij spelen in de Kruiskerk het Pianotrio in bes-klein nr. 1 uit opus 99 van Franz Schubert (D898).

‘Hemels’

Schubert schreef het in zijn laatste levensjaar, maar pas in 1836, 8 jaar na zijn dood, werd het voor het eerst uitgevoerd. Sindsdien is het niet meer weggeweest van de concertpodia vanwege de prachtige melodieën, mooie harmonieën, de speelse contrasten en de dansende ritmes. Het werk heeft voor een pianotrio een ‘hemelse’ lengte, zeggen de organisatoren.

Viool

Het trio is genoemd naar de pianist, de Israeliër Ishay Shaer. Hij is een van de toonaangevende pianisten van zijn generatie. Voor zijn pianorecitals en met zijn solo-optredens met orkest krijgt hij altijd lovende kritieken. Violist van het trio is  Amstelvener Jeroen Dupont.

Cello

De cellist van het trio is de Italiaan Emanuele Silvestri. Hij is solocellist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en hoofdvakdocent cello aan het Amsterdams Conservatorium. De unieke samenstelling van dit trio is er sinds in 2022 het Februari Festival in Den Haag hen bij elkaar bracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.