Aan de Nationale Archeologiedagen gooit ook de VHA  (Vereniging Historisch Amstelveen) de deuren van haar pand aan Orion 19A open. Zaterdag 17 juni kan men er van 11.00 tot 16.00 uur terecht.

Het gaat daar dan vooral om archeologie van Amstelveen. Daarover wordt om 12.00 uur een presentatie gegeven, gekoppeld aan een rondleiding langs archeologisch materiaal. Niet voor niets werkt de VHA samen met de Amsterdamse afdeling van de Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie.

Lezing

Volop aandacht voor geschiedenis en archeologie is er ook in de lezing om 14.30 uur. Maar de hele dag geeft de VHA informatie over wat de vereniging zoal doet. Kinderen kunnen kennis maken met archeologie en geschiedenis door een speurtocht te doen aan de hand van vragen. Ook kunnen zij, evenals de volwassenen,  archeologische voorwerpen laten determineren. Er is verder een doorlopende fotopresentatie van oude foto’s van Amstelveen. En men kan snuffelen tussen tweedehands boeken over geschiedenis en archeologie op de historische boekenmarkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.