Zo’n 750 Amstelveners hebben gestemd op hun favoriete kunstwerk van Klaas Gubbels. Dat kreeg daarmee de meeste stemmen en aangekocht door de gemeente. Vijf van zijn kunstwerken, waaronder het winnende beeld, waren dit jaar te zien tijdens de beeldenroute ArtZuid Annex Amstelveen. De ‘stoelen’ van Gubbels krijgen volgend jaar een plek in Amstelveen zodra een Adviescommissie Beeldende Kunst is ingesteld.

“Ik ben blij dat zoveel Amstelveners gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om mee te denken over welke kunst in onze buitenruimte komt te staan”, zegt wethouder Herbert Raat (Kunst en Cultuur). “Kunst op straat is belangrijk. Zo komen zowel kinderen als volwassenen op een ongedwongen manier in aanraking met kunst en cultuur. Hier zetten wij ons graag voor in. Het college zou graag zien dat op den duur iedere wijk in Amstelveen zijn eigen kunstwerken heeft waar de inwoners herinneringen mee kunnen opbouwen.”

Locatie 

Klaas Gubbels, die onlangs exposeerde in het Jan van der Togt Museum, geniet (inter)nationale bekendheid door onder meer zijn grote roestbruine koffiekannen die al op verschillende plekken in Amstelveen hebben gestaan. Nu heeft de gemeente er een tweede Gubbels bij. De Burgemeester Wiegelweg in Westwijk is als locatie uitgezocht, omdat deze wijk de minste kunst per inwoner heeft. Slechts 1 op 7.364. Ter vergelijking: De wijk Groenelaan heeft 1 kunstwerk op 981 inwoners. Daarnaast heeft de gemeente meerdere verzoeken van inwoners ontvangen om de toegangsweg van de wijk te voorzien van kunst.

Prijzen

De inzenders maakten kans op tien door Klaas Gubbels gesigneerde catalogi van ArtZuid Annex Amstelveen en een miniatuur van het winnende kunstwerk. De winnaars zijn op de hoogte gesteld en hebben hun prijzen in ontvangst genomen.

1 REACTIE

  1. “ Nu is de burgemeester Wiegelweg uitgezocht” Laat men nu weer niet een kans schieten? Heel goed dat men de geïnteresseerde Amstelvener heeft laten kiezen, maar waarom laat men nu niet geïnteresseerde Westwijkers kiezen waar dit beeld het meest tot zijn recht zal komen eventueel in samenspraak met de kunstenaar en wat kunstbobo’s. Zo bevorder je toch ook sociale cohesie en betrokkenheid bij de buurt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.