Opnieuw komt er Kerstsamenzang op het Dorpsplein. Enkele jaren geleden hebben horecaondernemers de organisatie van dat min of meer spontaan ontstane evenement overgenomen. De gemeente steunt het met een financiële bijdrage van 6000 euro. Zij vindt dat het bijdraagt aan de saamhorigheid van de inwoners.

Jaarlijks komen vele honderden mensen af op de kerstsamenzang. De laatste jaren lopen de schattingen uiteen tussen de 1000 en zelfs 2000 bezoekers. Volgens wethouder Herbert Raat van Cultuur is het evenement bedoeld voor Amstelveners die op kerstavond niet naar de kerk gaan, maar wel gezamenlijk (goeddeels geestelijke) kerstliederen zingen. “Vooral in de huidige tijd waarin iedereen het druk heeft en er op dagelijkse basis enkel tijd is voor vluchtige ontmoetingen draagt Kerstsamenzang bij aan onze wens om Amstelveners van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking samen te brengen.”

Verlevendiging

Het Oude Dorp vormt, naast het Stadshart, steeds meer het culturele hart van Amstelveen. De gemeente stimuleert dat. De Kerstsamenzang wordt georganiseerd door verschillende horeca-uitbaters in het Oude Dorp. Jaarlijks is er een podium waar verschillende artiesten optreden en standjes waar onder meer glühwein geschonken wordt.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.