De 600 zonnepanelen, waarover amstelveenblog.nl onlangs schreef, liggen nu op de daken van de twee schoolgebouwen aan Pandora 1 en 2 van scholengemeenschap Panta Rhei. D66-raadslid Anne-Mieke van der Vet ging er dezer dagen kijken en stuurde eerst een foto naar het Amstelveens Nieuwsblad en na plaatsing daarvan ook naar andere lokale media.

Volgens Van der Vet zijn er voor de verduurzaming van onder meer gebouwen de komende jaren in de regio technische vakmensen nodig. Om die reden vroeg zij in een raadscommissie steun van de gemeente voor het initiatief van Panta Rhei een zogenoemd  ‘Techniekpact Amstelland’ te vormen, een samenwerking van VMBO met werkgevers (voor de stages en de banen) en MBO (vervolg) opleidingen in de regio.

Drie vliegen

Volgens directeur Erik Holtslag van Panta Rhei is de school met bijna 1000 m2 aan zonnepanelen nu praktisch zelfvoorzienend qua elektriciteit. “Op een zonnige dag leveren die al gauw tussen de 150 en 160 kW per uur op.”

Panta Rhei geeft volgens hem het goede voorbeeld en levert praktische opleidingen voor beroepen op het gebied van technologie en duurzaamheid. Het komend schooljaar kunnen daarvoor nog leerlingen worden geplaatst.

Volgens Van der Vet vangt men door het Techniekpact te steunen drie vliegen in één klap: Iets voor duurzaamheid doen, veel beroepsmogelijkheden voor leerlingen creëren en bedrijven aan technisch geschoold personeel helpen.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.