Het Cobra Museum is van 15 mei tot en met 1 juni dicht wegens de opbouw van nieuwe tentoonstellingen. Vrijdag 2 juni gaat het weer open, meldt het museum. 

Er komen twee tentoonstellingen: ‘Grenzeloos en vrij. Van Appel tot Basquiat’ en ‘De andere Picasso Terug naar de Bron’ . De eerste expositie vormt het hoogtepunt van het jubileumjaar waarin de 75e verjaardag van de internationale Cobra-beweging (1948 – 1951) wordt gevierd.

120 werken

Er zijn maar liefst 120 kunstwerken in bijeen gebracht van onder meer Klee, Appel, Van Gogh, Constant, Miró, Ferlov, Beckmann, Alechinsky, Pollock, De Kooning, Basquiat, Corneille, Van der Gaag, Brown, Schwitters en Munch. Maar ook minder bekende kunstenaars worden niet vergeten.

Picasso

Het jaar 2023 markeert ook de 50ste sterfdag van een van beroemdste kunstenaars uit de 20ste eeuw, Picasso, en daar wordt in Frankrijk en Spanje groots bij stil gestaan. Het Cobra Museum besteedt er met de tentoonstelling ‘De andere Picasso. Terug naar de bron’ aandacht aan. In de expositie wordt een minder bekend deel van het oeuvre van de kunstenaar wordt belicht. Door een bezoek van tevoren aan te kondigen krijgt men 1 euro korting op de ticketorijs. Informatie over de komende tentoonstellingen is te vinden via cobra-museum.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.