Door de gigantische overwinning van de BoerenBurgerBeweging (BBB) is fractievoorzitter Michel Becker van de lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA) in de Provinciale Staten van Noord-Holland gekomen. Hij stond daar achtste op de kandidatenlijst. Betekent het dat hij nu toch weer de voorkeur geeft aan een landelijke partij boven een plaatselijke.Donderdag, de dag na de verkiezingen, heeft hij net een BBB-vergadering in de kop van Noord-Holland achter de rug. Hij was eerder raadslid voor D66 en daarna lid van de VVD. Nu dus het landelijke BBB. De meeste fracties van de gemeenteraad, behoren bij een landelijke partij, maar de plaatselijke partijen zijn – als het om gemeenteraden gaat – in opmars.

Niet meedoen

Kiest Becker voor het landelijke  BBB? “BBB wilde niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Maar die zocht wel bondgenoten bij lokale partijen. Dat is AVA toen geworden. Het programma van AVA en BBB paste vrijwel naadloos in elkaar. Wij raakten in gesprek met BBB over de glasvezel, een snellere computerverbinding, voor Nes aan de Amstel. Voor Actief voor Amstelveen blijft het plaatselijke prevaleren. Maar daar heeft ook de provincie mee te maken.”

Twee jaar

Desalniettemin wil hij in zijn AVA-fractie bepraten wat hen te doen staat. “Het speelt pas over twee jaar, als de raadsverkiezingen voor de deur staan”, zegt Becker. Maar als er één partij is die ook de lokale belangen hoog heeft zitten, is het volgens hem BBB. De landelijke steun kan ook plaatselijk goed uitwerken, vindt Becker.

5 REACTIES

 1. Michel Becker is een goede propagandist. Pr-maker. Maar ook een opportunist. Hij wordt in mei 68. D66-VVD-Ava-BBB. Wat valt op? Hij probeert steeds voet aan wal te krijgen bij bewegingen die groot zijn. Maar echt ergens voor staan, nee. Anders wissel je niet zoveel van partijen.

  Hem maakt het weinig uit dat hij als boegbeeld in feite bij een landelijke partij hoort nu die radicaal tegenover zijn voormalige partij (D66) staat. Hij praat alles recht wat krom is want lokaal is echt iets anders dan een landelijke partij. Als BBB lokaal deelnemen gaat toelaten, zal hij vast denken ah dat trekt zeteltjes dus ja die gaan we dan maar zo noemen voortaan. Daarom was die alliantie alvast gesloten voor de verkiezingen om er op mee te liften. En daarom zegt hij ook dat het pas ‘speelt’ als de verkiezingen zijn.

  Het zowel in Provinciale Staten als gemeenteraad zetelen mag dan officieel wel, maar of het handig is, is iets anders.

  • En niet om te vergeten ; het is goed voor de portemonnee! Zijn toch allemaal leuke bijverdiensten. Vooral als je maatschappelijk eigenlijk volstrekt mislukt bent.

 2. Goh wat lees ik nu…BBB heeft een gedragslijn dat ze liever geen dubbelfuncties willen voor hun gekozenen.

  Hoe zit dat dan met Michel Becker…die heeft ook een dubbelfunctie, terwijl er ook gewoon meer mensen op de kandidatenlijst van BBB staan.

  Of wordt nu voor Michel Becker ook een uitzondering gemaakt met zijn dubbelfunctie gemeenteraad/provinciale staten????

  JOHAN BOS tijd voor misschien je journalistieke voelsprieten uitzetten bij BBB Noord Holland?

  • Vanmorgen zag ik op tv dat BBB nu al aan het terugkrabbelen was onder het mom van anders hebben we niet genoeg “bekwame” mensen. “ Wij zijn ook overvallen door ons geweldig succes.”
   Dat belooft wat voor de toekomst. 😂 Veel succes met onze staatsman de hr. Becker.

 3. feiten: de nummer 9 op de lijst van BBB kreeg meer stemmen dan Michel Becker (3196 voor Gert Vendrig en Michel Becker had er 2177), ook de nummers 11, 12, 13, 16, 17, 19 en 23 haalden meer stemmen dan Michel Becker. De nummer 9 hoorde dus vandaag dat BBB in Noord Holland uiteindelijk 8 zetels haalde en komt er ondanks meer stemmen dan de nummer 8 (Michel Becker) dus niet in…(tenzij Michel Becker zijn noordhollandse zetel inlevert maar dat zal hij niet doen is verwachting want waarom zou hij in zijn optiek zoiets moeten doen, mag toch wettelijk zowel in provincie als gemeenteraad zetelen!)

  Michel Becker is gekozen bij BBB dankzij een restzetel die BBB toebedeeld kreeg. Michel Becker is in die zin niet gekozen omdat de kiezer BBB volle zetels gaf en dat zo wilde maar dankzij het proces van restzetels. (VVD in Amstelveen kan vaak ook dankzij restzetels zo groot zijn).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.