Ziekenhuis Amstelland heeft sinds maandag een zogeheten ‘wensbank’, een kunstwerk dat naar ontwerp van Piet Cohen werd vervaardigd door mensen van Werk- en Dagcentrum Middelpolder van Stichting Ons Tweede Thuis. Die onthulden het dan ook samen met voorzitter Sophia de Rooij van de Raad van Bestuur (foto onder) en patiënte Gosia Skunpniewska.

De bank, waar men wensen in kokers kwijt kan, staat in de hal van het ziekenhuis.

WENS3

Na de opening werden de eerste wensen in de bomen van de wensbank gestopt. Patiënten, medewerkers en bezoekers kunnen wensen daar achterlaten of online indienen. Periodiek worden door Ziekenhuis Amstelland en WISH3 wensen vervuld.

Maatschappelijk project

De actieve 87-jarige ontwerper Piet Cohen uit Amstelveen zei dat hij voor het eerst had samengewerkt met de creatievelingen van Ons Tweede Thuis en dat was hem voortreffelijk bevallen. Deze stichting biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, autisme en niet-aangeboren hersenletsel. “Ik werd enorm verrast door de talenten van deze medewerkers”, zei Cohen. “Ook zij zelf want ze bleken meer te kunnen dan ze dachten.” De wenskaarten zijn ontworpen door Design Anderz, een grafisch ontwerpbureau dat kansen biedt voor jongeren met een uitdaging. WISH3, waarmee Ziekenhuis Amstelland samenwerkt, is initiatiefnemer van dit project en wil een podium bieden voor mensen met (arbeids)beperking en hun talent, verbinding maken tussen mensen en geluk creëren door het vervullen van wensen. \

Dichtbij

‘Aangenaam Dichtbij’ is een motto dat het ziekenhuis zegt te koesteren. “Na maanden van voorbereiding zijn wij trots en blij dat we een bijzonder kunstwerk mogen onthullen dat het warme middelpunt is in Ziekenhuis Amstelland”, zei Sophia de Rooij. “Deze prachtige wensbank staat midden in ons ziekenhuis.” Volgens haar hebben de wensen tot doel de kwaliteit van leven van de patiënten te verbeteren. “Ik nodig onze patiënten, bezoekers en medewerkers graag uit een wens te doen.”

Wensen indienen

Er kan ook een wens worden ingediend via www.wish3.nl. De wensindiener geeft ook aan wat hij kan doen om de wens helpen te vervullen. De ingekomen wensen worden geselecteerd en beoordeeld door Ziekenhuis Amstelland  en WISH3. Na beoordeling worden de mooiste wensen vervuld.

Ziekenhuis Amstelland heeft ruim 1100 medewerkers en zegt ‘op vele fronten’ aan de kwaliteit van ieders leven te werken. ‘Met kennis en kunde. Met hart en ziel. 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Bij het ziekenhuis kan iedereen terecht voor vrijwel alle specialismen, voor snelle diagnose en een persoonlijke behandeling. ‘Van spoedeisende hulp tot intensive care. Van advies tot opname. Van voorzorg tot nazorg. Én: voor een luisterend oor, een helpende hand en een warm woord. Want voor ons is iedere patiënt bovenal: mens.’ WISH3 is een sociale onderneming en creëert naar haar zeggen ‘impact voor mens, omgeving en organisatie’ met De 3 P’s (People, Planet en Profit) als uitgangspunt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.