Met 49 startende ondernemers startte woensdagmorgen ZAAI, het ontwikkelprogramma van de gemeente, hoewel onder dezelfde naam het ook in andere steden wordt geboden.

Partners zijn, behalve de gemeente, ook Ondernemersvereniging Amstelveen en de Rabobank.

Masterclasses

Voor startende ondernemers is er een pakket van masterclasses, intervisie, netwerkevenementen en bedrijfsbezoeken. Wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken) zegt dat de gemeente al jaren startende ondernemers via het ZAAI-programma helpt. “Wij versterken de ondernemersvaardigheden met kennissessies en brengen hen in contact met andere Amstelveense ondernemers. Op deze manier wordt gewerkt aan de ondernemersvaardigheden en -capaciteit. Ambitie, ondernemerschap en doorzettingsvermogen vormen de basis voor succes. Door ondernemers in de cruciale startfase te ondersteunen met kennis en netwerk, legt ZAAI het fundament voor een bestendige groei in de toekomst. Immers: alleen ga je sneller, samen kom je verder. Starters zijn ook belangrijk voor de vernieuwing en vitaliteit van de economie.”

Engels

In 2022 was ZAAI voor het eerst ook toegankelijk in het Engels. Daar gaat men nu me door. De groep van 49 ondernemers vertegenwoordigt verschillende branches en heeft ook diverse ondernemersachtergronden. Van direct marketing tot hoeden maken en van creatieve bedrijven tot dienstverlening, bouwadvies, welzijn en beauty en van medische producten en tot een platform voor verzorgers en paardeneigenaren

Verbinden

Het nieuwe traject van ZAAI duurt zes maanden en is een ‘groei & verbind traject’ voor starters, zegt de gemeente. De masterclasses worden volgens haar gegeven door ervaren trainers. Verder staan bedrijfsbezoeken in Amstelveen, intervisiebijeenkomsten met mededeelnemers en het bijwonen van netwerkbijeenkomsten met het lokale MKB op het programma. Meer informatie daarover, selectiecriteria voor deelname en inschrijfmogelijkheid op www.zaaiamstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.