Handhaving van de gemeente treedt sinds een aantal weken bij mooi weer op de Amstel aanwezig op bij overlast door de pleziervaart. Harde muziek en te hard varen, zorgen voor overlast bij omwonenden.

Met de politie is afgesproken dat zij zoveel als mogelijk meevaart. Sinds vorig jaar heeft het team handhaving ook een eigen handhavingsboot.

Prachtig weer

Omdat de komende dagen prachtig weer is, wordt veel overlast en een klachtenregen verwacht. Handhaving is daarom op de Amstel aanwezig om schippers aan te spreken en zo nodig te bekeuren bij overlastgevend gedrag. “Hier treden wij streng tegen op”, zegt wethouder Herbert Raat (Handhaving). “Nu wij zelf een handhavingsboot hebben aangeschaft, kunnen we sneller anticiperen op ongewenst gedrag.

Burgemeester Tjapko Poppens heeft zich volgens hem er hard voor gemaakt dat de politie in ieder geval de komende tijd een aantal keren meevaart. “Het is belangrijk dat we hierin goed samenwerken. Volgende week varen de burgemeester en ik zelf ook een keer mee om te zien wat er zich afspeelt op het water.”

Waarschuwingsborden

Om de belangrijkste vaarregels onder de aandacht te brengen, heeft de gemeente vorig jaar borden langs de Amstel geplaatst ter hoogte van de Kalfjeslaan en bij de Hollandsedijk. Daarop staan de volgende regels voor varen op de Amstel: 9 kilometer per uur is de maximale snelheid op het water; Houd 1,5 meter afstand; Geen versterkte muziek en geen afval achterlaten. Wie zich niet aan die regels houdt, riskeert een boete.

Fotobijschrift: Wethouder Herbert Raat onthulde in 2021 een bord met op de Amstel geldende vaarregels, in het bijzijn van Handhaving en Peter Hesp, voorzitter van de Vereniging Amstel Oever. 

3 COMMENTS

    • In mijn buurt heb je een groep vrijwilligers die 1 of 2 keer per week bij elkaar komt om papier te prikken. Misschien is dat in uw ook wijk ook? Of verwacht u alles van de overheid?

  1. Ik verwacht inderdaad dat mensen zich aan de regels houden en anderen niet ongelukkig maken met hun herrie,
    en
    ik verwacht inderdaad van de overheid dat die mensen beboet die regels overtreden,
    niet alleen als vrienden van de wethouders daar last van hebben.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.