Raadslid Youssef Ben Idder van D66 diende woensdag samen met de andere coalitiepartijen (VVD, PvdA en GVA) plus raadslid Slump van GroenLinks woensdag een motie in om meer werk te maken van de infrastructuur, vooral de fietspaden. De motie werd door de raad aangenomen. 

Een manier is naar de mening van Idder om eraan bij te dragen is het aanleggen van plastic roads.

Bekertjes

In verschillende gemeenten zoals Almere en Zwolle zijn er pilots daarmee gestart. De plastic road bevat gerecycled plastic, zoals plastic bekertjes en plastic flesdoppen. Op de plastic road ligt een laagje steenslag, dat ook op bruggen wordt gebruikt. Het laagje steenslag voorkomt slijtage van het plastic en het vrijkomen van plastics in de grond. Daarnaast wordt de plastic road zo niet glad als het regent of vriest.

 Klimaatadaptatie

Plastic roads zijn voorzien van holle ruimtes waardoor heel makkelijk kabels en leidingen getrokken kunnen worden. Bovendien kan regenwater worden opgevangen in deze holle ruimtes. Extreme regenval en zware buien komen door klimaatverandering steeds vaker voor. De huidige infrastructuur kan dit vaak niet goed verwerken, met straten die blank staan tot gevolg. Sommige wijken in Amstelveen ervaren ook wateroverlast bij extreme regenbuien, met het aanleggen van plastic roads zouden we dit probleem deels kunnen oplossen, zegt Ben Idder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.