Van 1 januari af wordt de subsidieregeling Energiebesparing uitgebreid met subsidie voor bodem- en vloerisolatie. De regeling, waarvoor volgend jaar in totaal 240 mille beschikbaar is, geldt nu voor isoleren, ventileren, duurzaam verwarmen en koelen.

Daarvan is dit jaar door meer dan 350 inwoners gebruikgemaakt.

Mogelijkheden

Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) meldt dat door de gestegen energieprijzen steeds meer huiseigenaren en huurders energie willen besparen. “Goed dat onze subsidie een aanvulling is op de landelijke subsidieregeling voor het isoleren van de woning en een aantal technische voorzieningen”, zegt ze. De subsidie Energiebesparing geldt voor huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). De subsidieaanvraag dienen zij na uitvoer van de werkzaamheden in waarna de beoordeling direct plaatsvindt. Binnen de regeling voor 2023 is subsidie beschikbaar voor:

  • Het isoleren van het dak of muren door isolerende voorzetwanden, de woning met HR++ (voor woningen t/m bouwjaar ’45) of triple glas; bodem en vloer; Balansventilatie met warmteterugwinning.
  • Duurzaam verwarmen en koelen met (hybride) warmtepompsysteem; zonneboilersysteem; douchewarmteterugwinning; lagetemperatuurvloerverwarming; warmtepompboiler; lagetemperatuurverwarmingconvectoren en -radiatoren.
  • Overige maatregelen, zoals subsidie voor koken op inductie, PVTzonnepanelen (voor de opwek van warmte en stroom) en een huisaccu voor de opslag van zelfopgewekte elektriciteit.

€ 240.000 beschikbaar

Voor 2023 is via subsidies € 240.000 beschikbaar. Als gelijktijdig met buren subsidie voor dakisolatie wordt aangevraagd, kan het subsidiebedrag verhoogd worden met 5%. Eigenaren die in een monument wonen, kunnen een aanvullende subsidie van de gemeente krijgen voor het verduurzamen van de woning. Deze aanvulling is wenselijk omdat het verduurzamen van een monument over het algemeen meer aandacht en geld vraagt.

Complete regeling

De complete regeling en voorwaarden voor 2023 zijn vanaf 1 januari 2023 te vinden op www.amstelveen.nl/duurzaamheid. Naast deze financiële ondersteuning organiseert de gemeente volgend jaar verschillende collectieve inkoopacties die aansluiten bij de verschillende subsidies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.