Vorst en sneeuw zijn blijkbaar sterker dan trots. Dat gold afgelopen dagen voor zowel tram 5 als de met trots door GVB en de Amstelveense verkeerswethouder Rob Ellermeijer in gebruik genomen Amstelveenlijn 25. De laatste, weliswaar voorzien van splinternieuwe grijze wagenstellen, rijdt helemaal niet en de eerste pas sinds dinsdag. In Amsterdam reden trouwens veel trams niet.

“Ik heb enorm veel problemen gehad met openbaar vervoer”,  zegt dagelijks daarmee rijzende en bij het Kostverlorenhof wonende Frits ten Kroode. Zoals hij waren er meer, die niet tijdig op hun werk konden komen. Voor tram 25 rijdt nu bus 99 van Station Zuid naar de Westwijk en omgekeerd. Maar die doet natuurlijk niet alle tramhaltes aan.

Pendelbus

Route van de pendelbus: Amsterdam Zuid, De Boelelaan / VU, Oranjebaan, Langerhuize, Ziekenhuis, Groenhof, Seine, Logger, Praam, Middenhoven/Brink, De Eindhoeve, Zagerij en Sacharovlaan (v.v.). Overigens rijden pendelbussen pas sinds woensdag naar Westwijk. Ook daardoor kwamen velen met openbaar vervoer reizenden in grote moeilijkheden.

“We zijn van start met Tramlijn 1, 2, 3, 5, 7, 12, 14, 17, 19 en 26”, zegt het GVB. “Voor lijn 25 worden pendelbussen ingezet. Metro 50  51, 52, 53 en 54 rijden zo veel mogelijk volgens dienstregeling. Metro 52 doet halte de Pijp weer aan. Alle bussen rijden, houd wel rekening met vertraging”, zegt het vervoerbedrijf, dat excuses maakt voor het vele ongemak voor reizigers. Op de website wordt overigens de boodschap over vertragingen geregeld aangepast naar de actuele ontwikkelingen. Men doet er dus goed aan zowel de sites van Connession als GVB te checker, voordat men op stap wil gaan. “De reisplanners zijn mogelijk minder actueel”, meldt het GVB nog.

2 REACTIES

  1. Amstelveen lees Rob Ellermeijer en de VVD wordt weer eens in haar pak genaaid waar ze bij staan. En wat doen die of hebben die tot nu laten horen? Juist, niets…….bijna alle trams rijden….behalve lijn 25! Zelfs de ijburgtram rijdt gewoon! Als ze zo in Zweden of Zwitserland zouden doen, rijdt er in veel gebieden maanden niets….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.