Er komt een nieuwe tribune, met elfhonderd zitplaatsen, bij de Bosbaan. Die wordt gebouwd in het talud van het zogenoemde Olympisch Trainingscentrum en zal naar verwachting aan het einde van het klaar zijn. Deze zomer werd het talud met een kleine 400 zakken belast ter verdichting van de grond. Daarmee werd de bouw als het ware  voorbereid. Het wordt een ´groene´ tribune, laat het Amsterdamse Bos weten. In verband daarmee komen er tussen de zitelementen graszoden.

De rijen betonnen zitelementen refereren aan het beeld van de voorbijgaande roeier,  die zijn sporen trekt door het water. Zij krijgen houten zitlatten en het geheel wordt omgeven door groen. De zandzakken gaan er deze maand uit, waarna de opbouw van de tribune begint. Volgend jaar worden de houten zitlatten op de betonelementen bevestigd.

Het ontwerp is van Blauw Architecten uit 2014. De nieuwe – niet overdekte – tribune is zowel ‘uiterlijk’ groen als in de zin van duurzaam. Door de aanleg van deze vaste tribune hoeft voortaan bij evenementen op de Bosbaan niet steeds een tijdelijke tribune op- en afgebouwd te worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.