Volgende week maandag (15 juni) wordt van 20.00 tot 21.00 uur een zogenoemd webinar (live uitzending die men kan volgen via internet) gehouden over het al wekenlang dagelijks via talkshows op tv gehouden thema ‘social distance’ in verband met de coronacrisis. BV Amstelveen zorgt als altijd voor de plaatselijke talkshow, die tegenwoordig AmstelveenSpreekt heet, een platform waarin ook Stichting Stadsverhalen en iMove van de Stadshartkerk zitten.

Natuurlijk is er weer een wethouder present, in dit geval Marijn van Ballegooijen van Welzijn, en verder ook Ineke Sluiter, president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Men kan van 19.30 uur inloggen. Het wordt de laatste lokale talkshow van dit seizoen, komend uit café Venstra.

Historie

Ineke Sluiter gaat de crisis bekijken uit oogpunt van de alfawetenschappen, zegt de organisatie, waarbij historische paralellen,  zijn er historische parallellen aan de orde komen.

Van Ballegooijen kijkt vooruit naar de mogelijkheden voor Amstelveen en haar bewoners deze zomer en hoopt de vraag te beantwoorden of ‘social distance’ ook ‘sociale afstand’ tussen Amstelveners betekent.

Wedstrijd

Daphne Janson, directeur van de Bibliotheek Amstelland, maakt de winnaar van de verhalenwedstrijd ‘een dag uit een anderhalve meter maatschappij’ bekend. Zij vormde met schrijver Onno Wesseling en Venstra boekverkoper Ada Ruiter de jury. De wedstrijd werd georganiseerd in samenwerking met het Amstelveens Nieuwsblad.

www.amstelveenspreekt.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.