In het Literair Café 102 in het ‘boekhuis’ aan het Stadsplein spreekt donderdag 1 december (19.30 – 21.30 uur) de auteur Jaap Robben (foto) over zijn boek ‘Schemerleven’.

Het in mei gestarte Literair Café 102 is een samenwerking tussen Boekhandel Venstra en de Bibliotheek en kreeg gemiddeld een 9+ van de bezoekers.

Theater

Hoofdgast van de komende editie is dus dichter en auteur Jaap Robben (1984). Sinds 2004 publiceert hij poëzie, romans, artikelen, jeugdboeken, vertalingen en schreef hij ook voor het theater. Zijn werk werd veelvuldig bekroond, zijn romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in vijftien talen. Hij treedt graag op in boekhandels, bibliotheken en tijdens festivals.

Intrigantenleven
‘ is het verhaal over de jonge, vrijgevochten Frieda Tendeloo. Als zij op een late wintermiddag in 1963 de dichtgevroren Waal op stapt, wacht haar een ontmoeting die ze nooit meer zal vergeten. Tussen de ijsschotsen op de witte rivier ontmoet ze de getrouwde Otto. Ze beleven een liefde die onstuimig begint, maar noodlottig eindigt. Haar leven lang houdt ze haar herinneringen hieraan voor zichzelf. Tot Frieda op 81-jarige leeftijd plotseling weer alleen is. En het verzwegen verdriet zich onontkoombaar aan haar opdringt. Pas dan durft ze op zoek te gaan naar wat ze is verloren.

Ontmoeting

Het Literair Café 102 biedt elke maand een ontmoeting met een bekende auteurs. “Een exclusieve mogelijkheid om in gesprek te gaan met hem of haar”, noemen de organistoren het. “Om brandende vragen te stellen en ervaringen te delen of misschien wel een literaire discussie starten met een favoriete schrijver.” Toegangsprijs voor leden van de bibliotheek is € 10. Niet-leden betalen € 15. Kaarten zijn online te koop op de website van de Bibliotheek.

Foto: Stephan Vanfleteren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.