“Denk je dat ik altijd zo loop”, vroeg burgemeester Tjapko Poppens woensdag in de bibliotheek aan het Stadsplein. Hij doelde op zijn ambtsketen. Die had hij naar zijn zeggen speciaal, voor de peuters die hij daarna voorlas om gedaan. De burgemeester las voor uit het prentenboek van het jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’ door Tjibbe Veldkamp, waarbij hij vooral de platen liet zien.

De allerkleinsten speelden trouwens liever met het voorhanden zijnde speelgoed. Het voorleesspektakel vond plaats in het kader van de nationale Voorleesweek.

Kleintjes

De burgemeester heeft trouwens heel veel voorgelezen, onder meer voor eigen kinderen. “De spanningsboog van die kleintjes is kort”, was zijn ervaring. Daarop was het prentenboek kennelijk afgestemd. Hij noemde in overleg met zijn jonge publiek de hoofdfiguur van het verhaal Tim. Die kon maar niet in slaap komen of had daar geen zin in. “Het lukt niet”, constateerde de burgemeester bij het zoveelste plaatje.

Hij vroeg voortdurend aan de kinderen wat zij zagen op de platen. Zij ontdekten monsters. Maar aan het einde sliep Tim, nadat hij een monster had gevangen. Voor de kinderen was er daarna één in de vorm van een knuffel om me naar huis te nemen.

1 COMMENT

  1. Die smurfen weten niet eens wat een burgemeester is, dus heel terecht dat het grootste deel meer aandacht had voor het aanwezige speelgoed. Blijkbaar moet het beeld van Poppens wat meer opgepoetst worden. Dus laten we de fotobrigade maar weer uitrukken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.