De lawaaihaters en milieubeschermers zullen wel blij zijn, de economie minder. Het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) meldde dat in maart het aantal van en naar Schiphol vliegende passagiers met 56% daalde ten opzichte van die maand in 2019. In april is de daling naar verwachting overigens nog groter. In februari betrof die nog 2,4%.

Het aantal vluchten in maart was 37% lager dan een jaar eerder. De daling in maart voltrok zich vooral in de tweede helft van de maand, toen die 83% van het aantal passagiers betrof, na het ingaan van de overheidsmaatregelen tegen corona.

China

Sinds half maart van dit jaar mogen er geen passagiersvluchten naar Nederland worden uitgevoerd uit onder andere China, Hongkong, Iran en Zuid-Korea. Daarnaast heeft Nederland inreisbeperkingen ingevoerd voor reizigers bij wie het coronavirus is vastgesteld.
Hierdoor is van 16 tot en met 31 maart een veel grotere daling te zien van het aantal passagiers en vluchten dan in de eerste helft van maart. Zo waren er 26 procent minder passagiers in de eerste helft van maart 2020 die van en naar Schiphol vlogen dan in dezelfde maand van 2019. In de tweede helft waren er dus 83% minder reizigers. Het aantal vluchten daalde met respectievelijk 5,4 procent en ruim 66 procent.

Azië

In februari 2020 was er al een daling van het aantal passagiers te zien van en naar Azië, vooral China en Hongkong, die in maart verder doorzette. Het aantal passagiers van en naar China daalde toen met bijna 90 procent ten opzichte van maart 2019. Ook het aantal reizigers tussen Hongkong en Amsterdam nam verder af; van 42% minder in februari naar bijna 83% in maart.
Het opschorten van al het vliegverkeer tussen Europa en de Verenigde Staten sinds 12 maart is ook terug te zien in het passagiersvervoer. Dit was in maart 56 procent minder in vergelijking met een jaar eerder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.