Hoeveel mensen zijn er nu in Amstelveen aan corona al overleden? Raadslid Marina Casadei van de SP wil dat van wethouder Marijn van Ballegooijen van Zorg weten. Zij heeft dat per mail aan hem gevraagd, onder meer omdat zij verontrustende berichten uit verpleeghuizen kreeg. Medewerkers werken er zonder beschermende kleding en volgens haar zijn er al minimaal tien bewoners aan corona overleden.

Marina Casadei

In verpleeghuis Groenelaan waren het er drie en in het Huis aan de Poel vijf, zegt Casadei, die het aantal besmette bewoners en zorgmedewerkers in Amstelveen wil weten. Van het Huis aan de Poel, waar zij zonder beschermende kleding hun werk moeten doen, zonder beschermende kleding, zitten volgens haar veel medewerkers ziek thuis. “Het is onduidelijk of zij Corona hebben of thuis blijven omdat zij niet onder deze omstandigheden willen werken.”

Zonnehuis

Ook in het Zonnehuis zijn mensen besmet, begreep zij. “Van de andere verpleeghuizen is de situatie ons niet bekend.” Maar intussen spreekt allerminst vanzelf dat het daar beter is. “Graag worden wij ook op de hoogte gehouden van de situatie daar.” Casadei vraagt ook wat de wethouder doet om ervoor te zorgen dat het personeel zijn werk goed beschermd kan doen.

OTT

Het raadslid spreekt ook over andere instellingen. Bekend bij haar is dat in Ons Tweede Thuis (OTT) Mozaïek al twee mensen overleden aan Corona. En volgens haar zijn er ook vele besmette mensen. “Ook daar werkt personeel zonder bescherming ‘in de hel, liet een zorgverlener mij weten. Maar er zijn meer locaties van OTT, zoals Na-ot.”

De SP maakt zich ook zorgen over GGZ instellingen, zoals het Sinaï centrum. “Hoe is de situatie daar? Worden de bewoners getest op Corona? Worden de mensen die in verpleeghuizen en instellingen overlijden ook meegeteld in de cijfers van Amstelveen? Hoe houdt het college zich op de hoogte van de situatie daar?”

De SP stuurde in dit geval een mail p, sneller antwoord te krijgen. Bij min of meer officiële schriftelijke vragen, die de raadsleden op grond van de Gemeentewet aan B&W kunnen stellen, duurt de beantwoording doorgaans te lang.

1 REACTIE

  1. Ik denk dat mevr. Casadei beter vragen kan stellen over het de social distance gezien het aantal overtredingen in bijvoorbeeld Uilenstede en over het aanboren van het netwerk van de gemeente bij de expatgemeenschap, aangezien zij veelal (kleine) bronnen hebben voor het verkrijgen van mondkapjes.
    Waar niet is, verliest de keizer zijn recht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.