De gemeente zegt nu meer aan participatie te gaan doen door ook daar de digitalisering in de strijd te gooien. Als eerste project kunnen inwoners nu online meepraten over de vervanging van het wijkcentrum Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt in Bankras, via denkmee.amstelveen.nl. Als tweede onderwerp komt daar binnenkort de uitstraling van het Oude Dorp aan de orde.

Via een platform wil de gemeente ingezetenen breder betrekken bij het maken van beleid inzake specifieke projecten.

Ideeën

Bewoners kunnen online meedenken en ideeën aanleveren. “De gemeente wil bewoners steeds beter en breder betrekken bij onderwerpen die hen aangaan”, zegt zij.

Wethouder Frank Berkhout: van participatie zegt dat B&W de instrumenten voor participatie aan het vernieuwen zijn. “Eerder introduceerden we op initiatief van de gemeenteraad al stadsgesprekken waarvoor inwoners door middel van loting een uitnodiging krijgen. Nu lanceren we een online participatietool waardoor Amstelveners kunnen meedenken en –praten vanaf de bank. Hoe meer onderwerpen er komen, hoe groter de groep bewoners is die we kunnen bereiken.”

Tijdens een wijkbijeenkomst in Bankras deelden wethouder Van Ballegooijen (links) flyers uit om op de nieuwe participatietool voor Alleman te wijzen.

Alleman

Het eerste onderwerp waarover bewoners kunnen meedenken is dus het wijkcentrum Alleman. Dat is volgens de gemeente, ondanks een opknapbeurt om nog enkele jaren voort te kunnen, technisch op. Door de sloop van de Bankrashal is er plek voor een nieuw wijkcentrum. “Een wijkcentrum is er voor iedereen en daarom moet ook iedereen in Bankras Kostverloren er worden betrokken,” vindt wethouder Marijn van Ballegooijen van Welzijn. “Op de website denkmee.amstelveen.nl kunnen bewoners aangeven wat ze van het huidige wijkcentrum vinden en ideeën voor een nieuw inbrengen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.