In de week van 27 november tot en met 3 december gaan de collectanten van het Leger des Heils de straat weer op voor, naar de organisatie zegt, hulp aan kwetsbare mensen. De opbrengst van de collecte is bestemd voor het buurtwerk van het ‘Leger’.

Verspreid over Nederland heeft het Leger rond de 130 buurthuiskamers, bedoeld voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen.

Uitsluiting

Armoede en uitsluiting als gevolg van economische omstandigheden steeds vaker voor, zegt het Leger des Heils, dat financiële hulp harder nodig heeft dan ooit. “Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. Het Leger des Heils zet alles op alles om zorg en ondersteuning te kunnen blijven bieden, want de behoefte aan contact en directe hulp blijft enorm.”

De organisatie verruimt deze winter de openingstijden van de buurthuiskamers, waar iedereen die in de knel komt door de stijgende inflatie en / of zich zorgen maakt over een te hoge energierekening welkom is. Ook vraagt het Leger andere organisaties, bedrijven, scholen, sportverenigingen en kerken hetzelfde te doen. Zo wil de organisatie deze winter ‘een deken van warme kamers over Nederland verspreiden’.

Buurthuiskamers

Het doel van de buurthuiskamers is mensen uit een sociaal isolement te halen of dat te voorkomen. In de buurthuiskamers kunnen buurtbewoners elkaar leren kennen, waardoor gewerkt wordt aan hun sociale netwerk en bovendien de buurt wordt versterkt. Het overgrote deel van de buurthuiskamers is niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties. Ook voor de verruiming van de openingstijden is extra geld nodig, benadrukt de organisatie.

Ook online

Voor wie niet aan de deur kan geven, heeft het Leger des Heils een mogelijkheid gecreëerd om online aan de collecte te geven. Op doneren.legerdesheils.nl is daarover meer informatie te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.