Het Cobra Museum voor Moderne Kunst beoogt met het educatieve programma voor het onderwijs een interactief museum te zijn en een plek waar participatie, ontdekken en beleven centraal staan. Daarbij zegt het museum het erfgoed van de Cobra-beweging te verbinden met hedendaagse kunst en actuele kwesties.

Momenteel is er de tentoonstelling ‘Kosmogonie. Zinzou, een Afrikaanse kunstcollectie’ te zien, een verzameling hedendaagse kunst van het Afrikaanse continent.

Kunstwerken

Met een selectie van ruim 130 kunstwerken (sculpturen, foto’s, schilderijen en installaties) is de eerste etage van het museum gevuld met kleurrijke kunst van kunstenaars uit het Afrikaanse continent en Frankrijk. Speciaal voor deze tentoonstelling biedt het museum uitgebreid educatieprogramma voor het basisonderwijs aan. Een actieve rondleiding vormt de basis van het programma en is uit te breiden met voorbereidende- en/of reflectielessen op school of een creatieve workshop in het atelier van het museum.  Docenten en directies van scholen kunnen contact opnemen met de afdeling Educatie activiteiten@cobra-museum.nl of 020-5475031

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.