Het bedrijf Martinez Chocolade, waarvan nu het hoofkantoor op bedrijven terrein Legmeer is gevestigd, hoeft voor de nieuwbouw op het Bedrijventerrein Amstelveen-Zuid aan de Meerlandenweg niet een kleine miljoen extra te betalen aan een staalconstructiebedrijf Voortman Steel Construction BV (VSC), dat een proces tegen de Amstelveense onderneming had aangespannen. Dat niet betalen heeft de Amsterdamse rechtbank beslist, die ook Voortman veroordeelde tot het betalen van alle proceskosten.

De eiser vond dat Martinez wegens sterk gestegen prijzen van de grondstoffen nu meer moest betalen dan ruim € 2,8 miljoen die partijen waren overeengekomen. Overigens heef Martinez al eerder € 142,500 betaald wegens de gestegen prijzen van grondstoffen.

Grondstofkosten

VSC claimde dat volgens een artikel in de Metaalunievoorwaarden de extra betaling wegens gestegen grondstofkosten voor de staalconstructie in het nieuwe gebouw terecht was. Maar dat is volgens de rechtbank een kwestie van interpretatie van dat artikel. Bovendien heeft VSC een offerte gedaan, waarop de onderhandelaar van Martinez met de hand schreef ‘prijs vast tot einde werk’. Voortman kwam later met de mededeling dat dat de opdracht tot het einde van het werk ‘prijs vast’ zou zijn.

Ook die de projectbegeleider van Martinez heeft verklaard dat op de bespreking van 17 september 2020 duidelijk door Martinez is aangegeven dat die het risico van prijsschommelingen wilde afkopen met een vaste prijs, zegt de rechtbank. De nieuwbouw begin vorig jaar en werd door wethouder Floor Gordon bezocht. Het bedrijf heeft inmiddels zeven vestigingen in het land

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.