Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan van 26 november tot en met 1 december in Amstelveen langs de deuren met de collectebus. De opbrengst van de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte is bestemd voor lokale activiteiten waarmee het Leger des Heils sociale uitsluiting en eenzaamheid bestrijdt.

Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. Voor deze mensen biedt het Leger des Heils een vangnet. Dat gebeurt bijvoorbeeld door middel van maaltijdprojecten, schuldhulpverlening, spelletjesmiddagen, kledingwinkels en de soepbus.

Voor deze buurtgerichte activiteiten ontvangt het Leger des Heils geen subsidie. Deze activiteiten worden dus volledig betaald uit donaties. Onder de noemer ‘Je bent niet alleen’ organiseert het Leger des Heils daarom een landelijke collecteweek.

 

1 REACTIE

  1. Vroeger zag ik ze nog wel eens collecteren in Amstelveense kroegen in uniform en al. Dan werden ze vaak door de grootste kroegtijgers flink in de maling genomen, maar veelal waren die ook niet te beroerd om flink te storten. Grote monden, kleine hartjes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.