Zondagmiddag (18 november) gaven de Concertina’s Accordeonorkesten onder leiding van Elly Meekel in het Noorddamcentrum te Bovenkerk het gebruikelijke najaarsconcert.

Terwijl de gordijnen op het podium werden geopend, klonken de eerste noten van ‘There’s no business like showbusiness’. Wat volgde was een fantasierijke reis, een mooi liefdesverhaal en een wandeling door New York, waarbij verschillende plekken werden bezocht. Dit alles gespeeld door het A/B orkest.

Daarna speelde het recreantenorkest een Israelisch volksliedje, een Hongaarse suite, de gospel ‘Nobody knows the trouble I’ve seen’ en tot slot ‘Yellow Submarine’.

Que sera sera

Na de pauze volgden, ook gespeeld door het recreantenorkest, bekende liedjes als ‘Ein kleines Kompliment’, ‘Que sera sera’ en ‘Op de step’. De zaal zong spontaan mee.

Het A/B orkest nam het laatste gedeelte van het concert voor haar rekening met ‘Cotton Club’, Mr. Rock meets Mr. Swing’ en ‘Midnight dancer’. Om een kleine verwijzing naar het benefitconcert voor de St. Urbanuskerk in Bovenkerk op 24 november in de schouwburg, waaraan de Concertina’s een bijdrage leveren, kon men niet heen. Het concert in het Noorddamcentrum werd afgesloten met ‘Music’, waarna voor elke bezoeker een kop snert klaar stond, ook weer omlijst met gezellige muziek, verzorgd door twee accordeonisten en leden van het koor Zomaar Gewoon.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.