De lokale omroep RTV Amstelveen leed vorig jaar acht mille verlies, vooral dankzij het feit dat zij op gezag van B&W en gemeenteraad maar de helft van de wettelijk voorgeschreven subsidie kreeg. De andere helft daarvan ging naar de door de gemeente meer als lokale omroep geliefde stichting AAN!, die overigens niet met een jaarverslag, zoals RTVA, kwam. Uit het jaarverslag over 2021 blijkt verder dat de lokale omroep het verlies, gezien de tegenwerking van de gemeente, verantwoord vindt.

In 2020 werd nog een positief resultaat behaald van ruim veertien mille. Twee van de vier bestuursleden hebben overigens het veld geruimd om plaats te maken voor voorzitter Peter le Cuivre en de ondernemer op het gebied van theater- en audiovisuele techniek Michel van Schouten. Secretaris Dirk Landsaat en penningmeester Harmen Spreen bleven bestuurslid.

Ruzie

Le Cuivre, die jarenlang zijn gelijknamige loodgietersbedrijf leidde, nam het stokje over van Roel Smit, die wel presentator bij de omroep bleef. De omroep is niet meer te horen op radio, omdat in het verslagjaar die – overigens als voornamelijk hobbyistische muziekzender bestaande – afdeling werd opgeheven, terwijl radio een van de snelste media is voor het nieuws.

Inkomsten

Hoewel RTVA zelf extra inkomsten had, onder meer door productiewerk voor de een reclamebureau en verhuur van de (verbouwde) studio, konden die blijkbaar het verlies niet wegwerken. Met de gemeente, die tot het uiterste streed om AAN! aan licentie van het Commissariaat voor de Media te helpen, een strijd die overigens op niets uitliep, is blijkens het jaarverslag de spanning gebleven. De begroting € 157.000 van RTVA werd door de gemeenteraad naar de prullenband verwezen, maar de stichting kreeg via adviezen van de Mediaraad voor ‘projecten’ toch meeste (bijna 40 mille) gemeentelijke subsidies, na eerst volgens de omroep te zijn ‘afgescheept’ met – door de halvering – zestig mille.

De omroep zegt dit en toekomstige jaren een meer faire behandeling van de gemeenteraad te verwachten en graag samen te werken met de stichting AAN! en andere media.

1 REACTIE

  1. Sja…en waar is het jaarverslag van AAN! ?
    Die hoeven dus als nieuwkomer geen verantwoording af te leggen voor hun besteedde belastinggelden????
    Raar hoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.