Bestuurders tegen bestuurders. Dat was eigenlijk de opening van de beachsport op het Stadsplein, dat voor deze ene keer volstond met kraampjes en attributen.  Maar de club die de stad bestuurt, het college van Burgemeester en Wethouders, speelde volleybal op het in allerijl op het plein aangelegde strand tegen het management van AmstelveenSport, het gemeentelijke bedrijf dat het feest had georganiseerd.

Burgemeester Tjapko Poppens, die dus in het gemeentelijke team meespeelde, verrichte de officiële opening. Uiteraard nadat gouden bal (waarmee hij het spel opende) en microfoon, waardoor zij al motiverend had gesproken, hem waren overhandigd door directeur Heleen Ketwich Verschuuur van het sportbedrijf.

Dag van de Bouw

Met wethouder Herbert Raat, de burgemeester en gemeentesecretaris Bert Winthorst had het gemeentelijke team qua lengte alles mee. Overigens ontbroken aan het collegeteam de wethouders Floor Gordon en Adam Elzakalai. De eerste omdat zij voor volleybal haar lengte niet meeheeft. De laatste wegens zijn aanwezigheid bij op alle mogelijke bouwplaatsen van de A9 en het voorlichtingscentrum AmstelveenInzicht (waar men informatie over toekomstige stad kan krijgen) tijdens de Dag van de Bouw. Dat die twee evenementen samen vielen werd ook bij AmstelveenInzicht, waar Rijkswaterstaat excursies naar de A9 organiseerde, evident betreurd. Hoewel anderen van Inzicht vinden de twee evenementen elkaar juist versterkten. De Dag van de Bouw trok zaterdag in totaal ruim 1300 bezoekers, vooral naar de bouwplaatsen van de A9. Maar ook de bouwmachines op het Sandbergplein trokken veel bekijks.

Excursies

Aan de fiets- en busrondleidingen namen 75 mensen deel. Die excursies, waar men zich voor op kon geven bij het voorlichtingscentrum AmstelveenInzicht (boven de bieb), leidden naar de toekomstige verdiepte A9 en de Schipholbrug. Overigens blijkt het geen probleem als men die rondleidingen gemist heeft. Een fietsrondleiding is er ook tweewekelijks, vanuit hetzelfde informatiecentrum. En inschrijven voor de nieuwe data na de zomervakantie kan via het Online Bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat. Ook de bouwplaats bij de Polderweg in Ouderkerk aan de Amstel was geopend.

Lego

Belevingscentrum Amstelveen InZicht was het kloppende hart van de Dag van de Bouw. Dar kwamen honderden ouders met kinderen langs voor de 500 kilo LEGO, maar ook om hun kleurplaat in te leveren (foto onder). Inleveren van kleurplaten kan nog tot en met vrijdag (23 juni) bij het belevingscentrum. Kijk voor de actuele openingstijden op www.amstelveeninzicht.nl.

Landelijk
De Dag van de Bouw is een landelijke, jaarlijkse actiedag van Bouwend Nederland. Bouw- en infrabedrijven stellen dan hun bouwplaatsen open voor het Nederlands publiek. Overigens worden er minder woningen gebouwd dan wenselijk is, als gevolg van o.a. regelgeving wegens Natura2000, kostenstijgingen en personeelstekorten. In Amstelveen werd de dag georganiseerd door VeenIX, Rijkswaterstaat en de gemeente Amstelveen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.