Van maandag 17 oktober af wordt drie weken lang, ter hoogte van de Keizer Karelweg, het dek van het grootste tijdelijk viaduct van Nederland ‘ingehesen’. Het is onderdeel van de bypass aan de zuidkant van de A9. De Keizer Karelweg is tijdens het inhijsen ‘s avonds en ‘s nachts afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Fietsers kunnen wel gebruikmaken van de Keizer Karelweg.  Om ruimte te maken voor de bouw van de verdiepte ligging in Amstelveen, legt VeenIX een bypass aan (tijdelijke extra rijstroken aan de zuidzijde van de A9) vanaf de Sierkade (Amsterdamse Bos) tot en met de Beneluxbaan.  Zo blijft de A9 tijdens de bouw van de verdiepte ligging, beschikbaar voor het verkeer, zegt Rijkswaterstaat (RWS).

Werken in de nacht

De hijswerkzaamheden worden op doordeweekse avonden en nachten uitgevoerd, van 21.00 tot 5.00 uur, en duren drie weken. Op donderdagen start VeenIX een uur later wegens koopavond. Om de veiligheid van de werknemers en het verkeer te waarborgen, moet de Keizer Karelweg de eerste twee weken tijdens de werkzaamheden dicht. Dit mag alleen in de nacht of het weekend om het verkeer overdag zoveel mogelijk te laten doorstromen.

Afsluitingen

Van maandag 17 tot en met vrijdag 28 oktober is de KK-weg elke doordeweekse nacht van 21.00 tot 5.00 uur dus dicht ter hoogte van de A9, evenals de op- en afritten 5 Amstelveen-Stadshart. Ook de Burgemeester Rijnderslaan vanaf de Keizer Karelweg is dan afgesloten. Vanaf maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november is elke doordeweekse nacht van 21.00 uur tot 5.00 uur afrit 5 richting Amstelveen-Stadshart, komende vanuit de richting Schiphol/Haarlem, dicht.  Verkeer vanuit de richting Haarlem/Schiphol richting het Stadshart, kan keren bij afrit 4.

Omleidingen

Tijdens de afsluiting volgt verkeer een omleiding. Alle omleidingen worden ter plaatse met gele borden aangegeven. Verkeer van Amstelveen Noord naar Amstelveen Zuid wordt omgeleid via de Amsterdamseweg of de Beneluxbaan.

Verkeer komende vanuit de richting Utrecht/Amsterdam richting Amstelveen Stadshart, kan gebruikmaken van Afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel. En komend uit de richting Schiphol/Haarlem richting Amstelveen-Stadshart kan men gebruikmaken van afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel. Verkeer uit Amstelveen richting de A9 kan gebruikmaken van oprit 4 Ouderkerk aan de Amstel. Via de N552 vanuit Amstelveen Noord of de Laan van Langerhuize vanuit Amstelveen Zuid.

1 COMMENT

  1. Het centrum van Amstelveen is jarenlang een bouwput met alle bijkomende ellende daaromheen. Voor al die narigheid krijgen wij geen tunnel met daar bovenop een fraai, groen, rustig, schoon en gezellig stadscentrum met parken en speelvelden, maar een lawaaiige diepe en brede open betonnen verkeersgoot en daar bovenop een enorm verkeersplein met talloze stoplichten.

    Je wordt bedankt, Herbert Raat (VVD)!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.