Omdat er bijna geen geld meer zit in het fonds van € 420 duizend voor subsidies bij verduurzaming van de woning, stopt de gemeente er nog eens twee ton in.  Daarmee wil zij subsidie voor energiebesparing voortzetten. De € 420.000 waren voor dit jaar bestemd, maar de animo bij de bewoners die volgens de gemeente groot geweest.

Tot 12 december kan men subsidie aanvragen voor het uitvoeren van verschillende energiebesparende maatregelen, zoals isoleren, ventileren, duurzaam verwarmen en koelen.

Hoge prijzen

Volgens wethouder Floor Gordon zijn de hoge energieprijzen van dit moment een stimulans geweest om de subsidie aan te vragen een aan de slag te gaan. “We horen van steeds meer huiseigenaren, huurders en VvE’s dat ze energie willen besparen”, zegt zij. Met de subsidie energiebesparing wil de gemeente naar haar zeggen zoveel mogelijk inwoners blijven ondersteunen.

 Aardgasvrij

De subsidies zijn gericht op huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Zij zijn er bijvoorbeeld voor het (deels) aardgasvrij maken van een bestaande woning of wooncomplex. Zoals: Dakisolatie en isolatie door een voorzetwand; Het isoleren van een woning met HR++ (voor woningen t/m bouwjaar ’45) of triple glas; Balansventilatie met warmteterugwinning; Duurzaam verwarmen en koelen met: Warmtepompsysteem, Zonneboilersysteem, Douchewarmteterugwinning, Lagetemperatuur-vloerverwarming, Aardgasvrije tapwaterinstallatie en lagetemperatuur-verwarmingconvectoren. En ook voor overige maatregelenis subsidie mogelijk, zoals voor koken op inductie, PVTzonnepanelen (voor de opwek van warmte en stroom) en een huisaccu voor de opslag van zelfopgewekte elektriciteit.

De complete regeling en voorwaarden zijn te vinden op www.amstelveen.nl/duurzaam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.