Maandagmorgen leidde wethouder Floor Gordon van Economische Zaken het ontbijt voor de beginnende en al langer bestaande ondernemers, investeerders en zakelijke dienstverleners toe die allemaal te maken hebben met de medio oktober te openen vestiging van Merkspace. Aan de Keesomlaan 121 in Kronenburg biedt dat bedrijf werkplekken aan, met een totale oppervlakte van 3400 vierkante meter. Er zijn ruimten voor zowel grote organisaties als kleine startups. Er kunnen naar schatting 550 ondernemingen terecht in het verzamelgebouw.

Het ontbijt was een gezamenlijk initiatief van gemeente en regionale Rabobank.

Dynamisch

Merkspace heeft al een bedrijfsverzamelgebouw in hartje Amsterdam en wilde graag een locatie in de buurt van de Zuidas. Dat werd Kronenburg waar genoeg ruimte is om te ondernemen. Eén van de leegstaande kantoren daar huurt Merkspace. In het lang geleden als kantorenwijk bedoelde Kronenburg kwam het ene na het andere gebouw leeg te staan. Inmiddels is een deel ervan overgenomen door hotelketens. Maar het moet ook weer geen complete hotelwijk worden, vindt de gemeente. “Wij willen er een dynamisch woon-werkgebied ontwikklelen”, zei Gordon, die het initiatief van Merkspace toejuichte. “We zijn er trots op dat een innovatief bedrijf voor Kronenburg kiest en hebben de eerste startup bijeenkomst al georganiseerd.” Kronenburg kent nog steeds een aanzienlijke kantorenleegstand. Bovendien liggen in het hart ervan gebieden braak.

Visie

Het startup ontbijt werd gehouden in het kader van de Amsterdam Capital Week, dat beginnende met bestaande ondernemers met elkaar in contact wil brengen. Merkspace Amstelveen biedt ook conference- en meeting rooms en een pop-up restaurant.

Met eigenaren van grond of panden in het gebied werkt de gemeente samen aan een visie op de wijk om die een nieuwe impuls te geven. De focus ligt daarbij op een mix aan functies: wonen (studentenhuisvesting), werken en voorzieningen. Overigens is studentenhuisvesting er nog steeds in strijd met het Luchthaven Inrichtingsbesluit Schiphol (LIB) waartegen de gemeente strijdt. Volgens het LIB mogen er geen woningen komen, maar de gemeente constateert dat vluchtelingen er destijds in een noodopvang wél mogen worden gehuisvest en ook hotels er kennelijk geen probleem zijn.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.