Hoewel weer begonnen met de repetities op woensdag (20.00 uur) in de Kruiskerk, zoekt het Hoofdstadkoor nog naar eigenlijk alle soorten zangers. Dus naar alten, sopranen, tenoren en bassen.

Zondag 18 december hoopt het koor in diezelfde Kruiskerk een kerstconcert te geven. Uitgevierd worden dan Magnificat en Gloria van Vivaldi, alsmede natuurlijk de bekende kerstliederen. Op 19 november geeft het koor een concert om de Dominicuskerk in Amsterdam.

Dirigent

Het koor werd opgericht in 1952, heeft tachtig leden en zingt onder leiding van dirigent Martin van der Brugge, gesteund door repetitor Gerrie Meijers en zangpedagoge Barbara Schilstra. Het brengt zowel bekende werken, zoals Die Schöpfung van Haydn, ook minder bekende koormuziek ten gehore. De zangpedagoge zorgt er vooral voor dat de kwaliteit wordt verhoogd door trainingen en bijscholing. Wie me wil zingen kan contact opnemen met hsksec@gmail.com of het nummer van Astrid Abendroth 06-24538211.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.