Tijdens het Japan Festival op het Stadsplein met als thema ‘‘Reconnect for Tomorrow’ op zondag 19 juni zijn er ook Japanse sferen in het Cobra Museum, meldt dat. Het is dan de laatste dag van de tentoonstelling ‘Het einde van de mensheid als nieuw begin’, de werken van de Japans-Amerikaanse beeldend kunstenaar Yuriko Yamaguchi die gratis is te bezichtigen onder genot van Japanse hapjes.

Ook kunnen bezoekers die dag gratis deelnemen aan een inloopatelier, waarbij volop ruimte is om zelf aan de slag te gaan met het maken van zelfgemaakte Japanse kunst.

Einde
De tentoonstelling ‘Het einde van de mensheid als nieuw begin’ wordt in de Voordrachtszaal van het Cobra Museum gehouden en omvat zijn dertig aquarellen, geschilderd naar aanleiding van een bijzondere collectie verhalen over het einde en het nieuwe begin van over de hele wereld.

Deze oude verhalen, in een boek samengebracht door de Amstelveense emeritus-hoogleraar Mineke Schipper, geven elk een visie op hoe het einde van de wereld eruit zou kunnen zien, maar ook op hoe dit kan leiden tot een nieuw begin.
De overige tentoonstellingen van het Cobra Museum zijn deze dag ook te bezoeken, maar wel tegen betaling van de reguliere toegangsprijs van het museum.

Atelier Cobra
Het atelier in het Cobra Museum is zoals altijd gratis toegankelijk op zondag van 11.00 tot 14.00 uur. Maar deze keer heeft de artistieke opdracht een Japans tintje: deelnemers worden uitgenodigd om met Japanse penselen en ecoline hun eigen kijk op het einde van de wereld als een nieuw begin weer te geven, na een rondje langs de inspirerende kunstwerken van Yamaguchi.

De tentoonstelling ‘Het einde van de mensheid als nieuw begin’ is te bezichtigen van 10.00 tot 17.00 uur en het Atelier Cobra van 11.00 tot 14.00 uur.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.