Lang voordat de oorlog in Oekraïne uitbrak programmeerde Schouwburg Amstelveen al de voorstelling My Land van Recirquel Company met zeven Oerkraïense performers. Een combinatie van dans en circus, gratis te zien voor Oekraïense vluchtelingen op eerste paasdag (zondag 17 april) om 15.00 uur.

Door de oorlog heeft de voorstelling onverwacht een nieuwe betekenis gekregen. Het hedendaagse cirque-danse gezelschap bestaat namelijk uit zeven zeer getalenteerde jonge artiesten uit Oekraïne die al op tournee door Europa waren toen de oorlog uitbrak. In de voorstelling worden op een Cirque de Soleil-achtige manier persoonlijke verhalen verteld over de liefde voor hun thuisland.

Gratis

Omdat er in Amstelveen veel vluchtelingen worden opgevangen, biedt de schouwburg Oekraïense vluchtelingen de mogelijkheid deze voorstelling gratis te bezoeken. Zodat zij elkaar en de artiesten op een ontspannen manier kunnen ontmoeten op 1e paasdag.

Aanmelden voor deze voorstelling verloopt in samenwerking met Amstelveen voor Elkaar via www.schouwburgamstelveen.nl/refugees. Wie vluchtelingen in huis heeft of mensen kent die opvang verzorgen,  wordt verzocht hen daarop te attenderen. Reguliere tickets voor deze bijzondere show zijn te bestellen via www.schouwburgamstelveen.nl/recirquel.


My Land brengt op eerste paasdag zondag 17 april om 15.00 uur een prachtige combinatie van moderne dans en circus in Schouwburg Amstelveen. Door theatrale finesse en de energie van de Oost-Europese acrobatische kunsten, ontstaat er een heel nieuw dansgenre; cirque-danse waarin het publiek wordt herinnerd hoe een mens verbonden is met zijn of haar geboortegrond. De voorstelling bestaat uit dans, acrobatiek, schitterende Tartaarse en Moldavische muziek, licht, illusie en fysiek theater.

1 COMMENT

  1. Prima, dat men zo veel doet voor de Oekraïense vluchtelingen, maar ik vind het contrast met andere vluchtelingen die vaak net zo veel ellende hebben meegemaakt wel erg schril worden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.