In de Schouwburg Amstelveen viert choreografe Isabelle Beernaert op 5 november haar tienjarige jubileum met de première van de voorstelling ‘OXYTOCIN’.

Zij is bekend van So You Can Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle. De voorstelling die zij op 5 november geeft, is geïnspireerd op de tijd dat men wegens corona elkaar niet mocht aanraken of knuffelen. Daardoor maakte iedereen te weinig knuffelhormoon aan, ook wel bekend als: Oxytocine.

Fysieke weerslag

Ieder mens heeft in het dagelijks leven Oxytocine nodig om gelukkig te zijn. Het ontbreken van deze stof had vooral tijdens corona bij veel mensen een fysieke weerslag.  Beernaert toont door middel van dans haar observaties over hoe wij zijn omgegaan met deze gevoelens, door het tonen van oude angsten en nieuwe gevoelens in de vorm van dans.

Opladen

“Alles wat ons in leven houdt en wat ons vitamines geeft, viel opeens weg doordat we afstand moesten houden. Het deed me beseffen dat wij als mensen in essentie liefde zijn en dat aanraking een vorm van energie is”, zegt Isabelle Beernaert. “Je kan jezelf opladen door goed voor je lichaam en geest te zorgen, maar je hebt aanraking nodig. Een ouder, partner of vriend of vriendin die je vastpakt, doet zoveel.”

Een lege witte, steriele ruimte, muziek en zes dansers die het leven vieren, geleid door een choreografie: OXYTOCIN is een lichte geworden voorstelling die ons toont dat de wereld niet zo donker is als we vaak denken. Men moet die alleen willen zien en voelen, meent de choreografe.

Voor meer informatie en tickets zie schouwburgamstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.