De SP blijkt maandag (17 oktober) een wandeltocht tegen armoede te hebben gehouden.

Het was de door de Verenigde Naties dertig jaar geleden uitgeroepen Internationale Dag voor Uitroeiing van Armoede.

Onder de armoedegrens

Anno 2022 leven wereldwijd zo’n 1,3 miljard mensen in armoede, van wie de helft kinderen, zegt de Amstelveense SP. Ook in een welvarende gemeente als Amstelveen leven volgens haar duizenden mensen rond of onder de armoedegrens. “De razendsnel gestegen kosten voor huisvesting, levensmiddelen en energie het afgelopen jaar hebben de situatie er niet beter op gemaakt.” De wandeltocht is bedoeld om aandacht voor huishoudens in financiële nood. Via de Prins Bernhardlaan ging de stoet via de Amsterdamseweg naar de Dorpsstraat en het Oude Dorp. Onderweg gingen de SP’ers in gesprek met voorbijgangers. Veel mensen namen de flyers geïnteresseerd in ontvangst.

Rond 14.00 uur eindigde de wandeling op de parkeerplaats van het gemeentehuis aan de Laan van Nieuwer-Amstel. Statenlid in Noord-Holland Heidi Bouhlel, werkzaam op het SP-hoofdkantoor, en regiovertegenwoordiger Chris Schaeffer zorgden daar naar SP-gebruik voor het inschenken van rode soep.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.