Tijdens zijn ‘rondje sport’ maakte wethouder Herbert Raat onder meer kennis met hockeyvereniging Pinoké in het Amsterdamse Bos. Raadslid Höcker van coalitiepartij Goed voor Amstelveen mocht deze keer ook me .

De Heren 1 van Pinoké debuteerden dit jaar in de play-offs van de Tulp Hoofdklasse Heren. Een opsteker voor de vereniging, met veel aandacht voor de toeleiding naar zowel tophockey als breedtesport.

Aanmeldingen

De vereniging telt nu 2100 leden en krijgt nog steeds nieuwe aanmeldingen, vertelden voorzitter Astrid Ventevogel, penningmeester Käthe Laumans en verenigingsmanager Dennis de Lugt. Sportwethouder Raat vindt wel dat de vereniging krap in haar jasje zit. “De capaciteit die er is bij de verschillende sportverenigingen zou beter ingezet kunnen worden, horen we nu van Pinoké. Als gemeente juichen wij samenwerkingen toe. Daarom gaan we samen kijken of en hoe dit beter kan.”

Energielasten

Net als veel andere sportverenigingen heeft Pinoké te maken met stijgende energielasten. Zolang er vanuit het Rijk geen financiële tegemoetkoming komt, kijkt de vereniging naar de gemeenten Amsterdam en Amstelveen. Pinoké ligt op Amstelveens grondgebied, maar valt onder de verantwoordelijkheid van Amsterdam. Volgens wethouder Raat is Pinoké een belangrijke sportvereniging voor zowel Amstelveners als Amsterdammers. Amsterdam heeft vorige week laten weten te komen met een financiële regeling voor 2023 om sportclubs te steunen bij de gestegen energielasten. “Wij houden in de gaten wat dit voor Pinoké betekent. Ook in Amstelveen voeren we momenteel een inventarisatie uit onder sportclubs naar de gevolgen van de energiecrisis,” zegt Raat. Eerder bezocht hij Sporting Martinus, AFC Nautilus, Roda’23 en Tafeltennisvereniging Amstelveen.

Fotobijschrift: V.l.n.r. penningmeester Käthe Laumans, verenigingsmanager Dennis de Lugt, voorzitter Astrid Ventevogel, Herbert Raat, GvA-raadslid Jacqueline Höcker.

3 REACTIES

 1. “ ook in Amstelveen voeren wij momenteel een inventarisatie uit betreffende energie”
  Wat is dat voor slap gelul! Een jaar geleden wisten ze al dat de energiekosten gingen stijgen! En nog steeds een inventarisatie. 😂😂 Hier wordt weer een anticiperend beleid van jewelste gevoerd ,hoor.

 2. Johan weer taalfouten die je stukken niet ten goede komen…

  In de kop een storende fout want de club heet Pinoké en niet Ponoké en kijk eens goed naar onderstaande zin met twee keer ‘is’ waardoor de zin niet meer loopt.

  Tip aan jou: herlees je eigen stukken eens goed voor publicatie, maar dat zal je vast wel weten als oude rot in het vak. Of zoek iemand die dat voor je kan doen want vier ogen zien altijd meer dan twee.

  “Volgens wethouder Raat is Pinoké is een belangrijke sportvereniging voor zowel Amstelveners als Amsterdammers”

 3. De prethouder van Hobby & Lobby heeft het prima naar zijn zin. Fietstochtje, boottochtje, bezoekje aan een hockeyveld, en dat terwijl het centrum van Amstelveen door zijn toedoen voorgoed wordt verwoest, scooters tussen spelende kinderen op het Stadsplein scheuren en de Pathébioscoop het volgende grote leegstaande gebouw wordt. Raat kreeg het allemaal voor elkaar en wordt nog herkozen ook. De wegen van Democratie zijn ondoorgrondelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.