Het Amstelveen College (AC) aan de Sportlaan wordt 1870 vierkante meter groter. De middelbare scholengemeenschap heeft daardoor meer plaats voor de 1800 leerlingen die er zijn. De verbouwing, waarmee de gemeenteraad naar verwachting volgende maand akkoord gaat, kost bijna zes miljoen euro (€ 5,9 miljoen).

De nieuwe aanbouw maakt het AC volgens onderwijswethouder Frank Berkhout helemaal klaar voor de toekomst. “Met de extra ruimte kunnen ze de komende jaren genoeg leerlingen toelaten”, zegt hij. “Daarbij worden de ruimtes zo flexibel mogelijk gebouwd, waarmee de school kan inspelen op toekomstige onderwijsvernieuwingen.’

Mobiele panelen

Om de ruimtes groter en kleiner te kunnen maken, worden mobiele geluidwerende paneelwanden gebruikt. Er komt een nieuwe collegezaal, die daarnaast gebruikt kan worden als pauze- en studieruimte, maar ook als klein theater met plek voor 140 personen. De school krijgt een mediatheek, die in open verbinding staat met een werk-, overleg-, en chillruimte. In totaal komen er acht nieuwe lokalen bij. De twee tijdelijke lokalen gaan weg en daarvoor in de plaats komt er een groen binnenplein. Door het schuiven met beschikbare ruimten ontstaan er rustige leerplekken, speciaal voor het passend onderwijs.

Nieuwe inrichting en stalling

Naast nieuwe ruimte, wordt de bestaande ruimte van de school deels opnieuw ingericht. De kosten daarvan betaalt het Amstelveen College zelf. Een deel van het dakterras gaat de school gebruiken als zogenaamd medialab. Leerlingen krijgen daar digikunde met lessen in digitale vaardigheden en robotica. Alle fietsen worden aan de noord- en zuidzijde van het gebouw gestald. De verwachting is dat leerlingen in april 2023 de nieuwe ruimten kunnen gebruiken. Met deze uitbreiding heeft het AC op de locatie aan de Sportlaan de maximale capaciteit bereikt. De school kan dus niet verder op deze plek groeien.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.