De Amstelveense Benno Freriks schuift – als gezicht in een campagne – op 30 mei aan bij Tijd voor Max (NPO 1, 17.10 uur) in het kader van de Wereld MS Dag. Ook is hij binnenkort te zien in een social media campagne en op billboards.

Freriks heeft al acht jaar MS. Wat begon met uitvalsverschijnselen in zijn rechterarm en -been, bleek MS te zijn. “In een paar jaar ging ik van wandelstok naar rolstoel.” Hij blijft positief in het leven staan en is een gezicht in de nieuwe campagne van het Nationaal MS Fonds: Face it, MS is zenuwslopend.

Geschrokken

In 2014 schrok Freriks van zijn eigen lichaam. Zijn rechterarm en -been functioneren opeens niet meer. Na meerdere onderzoeken ontdekt de neuroloog dat hij SPMS had, Secundaire Progressieve MS. Hij belandde uiteindelijk in een rolstoel, maar blijft positief in het leven staan.

“Leven met MS betekent accepteren dat je veel leuke dingen moet inleveren. Met mijn vrouw en dochter wil ik van alles ondernemen, zoals sporten en vakanties. Dat gaat helaas niet. We proberen dan activiteiten te zoeken die ik vanuit de rolstoel kan doen. Mijn vrouw is mijn grootste hulp, zonder haar ben ik nergens.”

Gezicht in de media

De 47-jarige Benno is een gezicht in de nieuwe campagne van het Nationaal MS Fonds ‘Face it, MS is zenuwslopend’. Hij schuift dus op 30 mei aan bij Tijd voor Max op NPO 1.

In Nederland ondervinden 25.000 mensen dagelijks de gevolgen van de chronische en progressieve ziekte MS. Bij iedere patiënt is het ziekteverloop echter anders. Niet iedereen zit in een rolstoel of loopt achter een rollator. Hoewel de ziekte dus verschillende gezichten heeft, ligt er één aspect ten grondslag aan alle symptomen: MS is een chronische ziekte van het zenuwstelsel.

 Face it. MS is zenuwslopend

Dat MS een enorme impact heeft op (jonge) levens én veel verschillende gezichten kent, maakt het MS Fonds duidelijk in de campagne ‘Face it. MS is zenuwslopend’. In de campagne zijn naast Freriks vier andere mensen met MS te zien. Zij verschillen in leeftijd en zitten ieder in een andere levensfase. Op www.nationaalmsfonds.nl/faceit laten de vijf op indringende wijze zien wat er met hen gebeurd is sinds ze de diagnose MS kregen.

De campagne loopt tot en met de MS Collecteweek van 27 juni tot en met 2 juli.

Nationaal MS Fonds

Het Nationaal MS Fonds strijdt voor betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS, nu en in de toekomst. Dit gebeurt aan de hand van drie pijlers: wetenschappelijk onderzoek, beter leven met MS en bewustwording.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.